0

Р обърт Силвестър Кели, известен като Ар Кели е отстранен от засиленото наблюдение заради опасения, че може да посегне на живота си , казаха прокурорите на федерален съдия във вторник, дни след като певеца заяви, че специалното защитно отношение е форма на наказание, но в новото заявление във вторник прокурорите сега казват, че спорът е спорен, тъй като Кели вече е бил доброволно отстранен от специалния статут.

След десетилетия на обвинения в сексуално насилие, Кели беше осъден през септември по девет обвинения за рекет и сексуален трафик. Въпреки, че все още предстои продължително обжалване, Кели беше осъден на 29 юни на 30 години затвор. Адвокатите на певеца твърдяха, че той трябва да получи 10 години или по-малко, защото е бил малтретиран като дете, но съдия Ан Донъли каза, че трябва да възпира всеки друг „властен човек“, който смята, че той или тя е „над закона“.

След присъдата Кели беше поставен под наблюдение за самоубийство. Това накара адвоката му Дженифър Бонджиан да заведе гражданско дело в петък, твърдейки, че статутът е несправедлив и ненужен.

Следващото за Кели е втори процес във федералния съд в Чикаго, който трябва да започне на 15 август, в който прокурорите ще го съдят за притежание на детска порнография и възпрепятстване на правосъдието. Ако бъде признат за виновен по тези обвинения, той може да получи повече време в затвора в допълнение към 30-те години, които вече са излежани в Ню Йорк.