0

Т ази година най-големият кинофорум в света - фестивалът в Кан, чества 75-ата си годишнина. Заедно с това той отбеляза 25 г. партньорство с луксозната марка бижута “Шопар“ (Chopard).

На пищен и бляскав прием редица звезди отбелязаха подкрепата на бранда за фестивала. Пред нашата камера застанаха знаменитости от света на киното, модата и шоубизнеса. Сред най-големите звезди беше и Мадс Микелсен. На събитието можеха да бъдат видени още Бела Хадид, Микеле Мороне и др.

Дизайнът

Арт директорката Каролин Шойфеле създаде визията на голямата награда "Златна палма". За юбилея бе представен новият й дизайн - две от листата са обсипани с диаманти, на едното са инкрустирани 75 блестящи камъка, а на другото 25.

„Много обичам киното, затова го подкрепям. Киноман съм от малко момиченце. Смятам, че киното понякога прави животите ни по-красиви. Имам много любими филми. Тазгодишното вдъхновение на юбилейното 75-о издание на фестивала са редица иконични филми. Но мисля, че най-любимият ми е на Чарли Чаплин – „Светлините на града“, посочи Шойфеле. И допълни, че е искала наградата да изглежда като истинско палмово листо, а преди е било плоско. „Сега е оформено по-добре и изглежда естествено. А в долната си част палмата завършва с изящна извивка“, обясни тя.

На изтънченото събитие бе и внучката на самия Чаплин. „Обожавам филмовия фестивал в Кан и съм щастлива, че най-накрая се завърна в пълния си блясък. Радвам се, че темата на тази вечер е киното, защото дядо ми Чарли Чаплин е като неин символ, така че е много специално за мен. Макар да е починал, преди да се родя и да не го познавах лично, се чувствам късметлийка, че е мой дядо. Чела съм много книги и документи за него, така че чувствам сякаш го познавам“, разкри Киара Чаплин.

Звездата от хитовия филм "365 дни" Микеле Мороне подчерта, че за него киното е всичко. „То е животът ми. Роден съм да бъда актьор, от малък искам да бъда точно това. Ако не съществуваше киното, нищо няма значение за мен, защото живея за филмите и всеки ден се опитвам да бъда все по-добър актьор“, отбеляза той.

Специален гост

Бизнесдамата и майка на най-богатия човек в света Илон Мъск - Мей Мъск, бе сред специалните гости на приема. „Много съм развълнувана, за пръв път идвам на филмовия фестивал в Кан! Вече дефилирах на два червени килима. Всички са толкова дружелюбни. Тук има много мои приятели и това е прекрасно“, сподели тя.

Според супермодела Бела Хадид най-хубавата част от фестивала е, когато гледа филмите.