0

А ктьорът и режисьор Валентин Гошев влезе в болница малко след като научи, че държавата ще му даде 600 000 лв., за да снима филм за пернишкия наркобос Райко Кръвта.

Благоевградчанинът е настанен в местната клиника след поредната криза от язва на стомаха си, където му преливат кръв.

Атака

„На последната ни среща ти казах, че съм язваджия. След лятото сега получих поредната криза. Възстановявам се вече и подновявам подготовката за новия филм „Четвъртък“, каза с ведър глас за „Телеграф“ по телефона от болничното легло Вальо Гошев. „Възстановява се от поредната атака на язвата, но той е държелив и вероятно в неделя ще го изпишем. Гледал съм го в сериала „Забранена любов“ и „Моторът“ - интересен актьор и режисьор е Гошев. Още повече е и наш съгражданин“ – лаконично коментира д-р Огнян Митев, управител на МБАЛ - Благоевград.

Подарък

В Деня на българското кино Гошев получи одобрение от Националния филмов център за финансиране на поредния си проект. С 600 000 лева той пристъпва към реализация на игралния филм „Четвъртък“. Бюджетът на филма ще се допълва и от спонсорство: „Одобрението на проекта е и подарък за рождения ми ден, който беше на 22 януари. На тази дата са родени Дейвид Грифит и Айзенщайн, кинотворци, покорили света през миналия век, уточни преди няколко седмици за „Телеграф“ изявеният български режисьор и актьор. Здравка Евтимова е сред най-превежданите и награждавани в световен мащаб български писатели, а преди 3 г. направих късометражен филм по разказа й „Кларинет”. В него играем аз, Игор Дамянов и Любчо от Петрич. Той не само е изумителен кларнетист, но е и ученик в Солунската гимназия – Благоевград. Романът на Здравка Евтимова „Четвъртък“ е сред 100-те най-добри, писани от славянски автори, преведен е на италиански и китайски език,“ допълни още режисьорът Гошев.

Масажистка

Той изброи имената на актьорите, които е поканил и смята да покани, за да пресъздадат героите във филма: „Розалия Абгарян и Ели Колева са две от актрисите в женските образи. Ще участват още Иван Юруков, Игор Дамянов, Иван Тодоров, Михаил Мутафов, Калин Арсов. Разчитам на Ицко Финци, както и на Влади Въргала да се отзоват на поканата ми. За себе си съм отредил малка роля. Жена ми Румяна Камчева, която е оперна певица, участваше в „Моторът“, открехна още малко завесата изявеният български режисьор и актьор. Действието на „Четвъртък“ се развива в Перник, откъдето е авторката на сценария, ще снимаме и в София. В сюжета, също съвременен пернишки, са замесени 4 млади жени – две от тях са богати, а другите не чак толкова. Интригата се върти около жена на богат бизнесмен, дъщерята на Райко Кръвта (името му е истинското във филма), която управлява имотите му след неговия разстрел. Героиня е и студентка масажистка, в интригата е и сервитьорка в пернишката кръчма „Мазното“. Той предпочита да не се обвързва с конкретни дати за началото на снимачния процес, като обясни, че това може да се проточи във времето. Всички, които са участвали, имат право да обжалват: „Надявам се в края на годината или в началото на следващата да започнем снимките, като дотогава ще търсим и копродуценти, за да увеличим бюджета”, разкри благоевградският творец.

Актьорът е сред звездите във филма на Ники Илиев Чужденецът.

 Актьорът е сред звездите във филма на Ники Илиев Чужденецът.