0

Б ългарската актриса Мария Бакалова изрази подкрепата си към Украйна по време на церемонията на наградите "Изборът на критиците".

25-годишната Бакалова, която миналата година получи наградата на критиците за най-добра поддържаща роля за филма „Борат 2“, изрази подкрепата си за Киев. "Аз съм от България и родният ми град е само на няколкостотин километра от Украйна. И понеже сме се събрали заедно на тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ. Надявам се посланието ми да стигне до хората в Украйна - виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни са с вас", каза актрисата.

Големият победител на наградите "Изборът на критиците" е "Силата на кучето". Лентата взе награда за най-добър филм и за най-добър режисьор. Уестърнът е дело на новозеландката Джейн Кемпиън. За най-добър актьор беше награден Уил Смит за биографичния филм "Методът Уилямс", в който се превъплъщава в треньор, баща и мениджър на тенис-звездите Винъс и Серена Уилямс. За най-добър актьорски състав бяха избрани участниците във филма на Кенет Брана "Белфаст". Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, които работят в телевизиите, радиостанциите и интернет изданията в САЩ и Канада.