0

Р екламни договори на стойност над 5000 лева ще получи победителят в конкурса „Мистър Менхънт“.

След кратко прекъсване церемонията по избор на най-добър модел отново е на българската модна сцена.

На 15 юли на изискана галавечер в The Steps ще бъде избран българският представител за конкурса Manhunt International, който е и мъжкото модно съревнование с най-дълга история. 

Кауза

Конкурсът се завръща с нови продуценти и регламент. Продуцент е маркетинг агенцията Frida Frenchie.

Зад нея стоят Филип Стоянов, познат като дългогодишен главен букер на МА Visages, и Габриела Василева-Захариев, носителка на титлата „Мис България 2012“, свързани от над 10-годишно приятелство.

Лицензиант на марката Manhunt у нас е Ирина Папазова, която е и собственик на правата за конкурса „Мис България“.

Победителят от националния финал ще представи България на световния конкурс на 1 октомври във Филипините.

Тази година социалната кауза на събитието е свързана с борбата с домашното насилие над деца и жени - всички приходи от вход за конкурсната част ще бъдат дарени в полза на фондация „За теб“, чийто създател е топмоделът Ивелина Чоева.

Продуцентите на събитието подготвят и запомнящо се афтър парти, а детайлите за него ще бъдат ясни съвсем скоро. 

Лагер

Кандидатите за титлата следва да преминат успешно национален кастинг, който ще се проведе на 5 юли, и да отговарят на изискванията да са на възраст между 18 и 32 години и с ръст над 178 см.

Поддържаната мускулатура, опитът на модния подиум и доброто владеене на английски език могат да им помогнат за успешното представяне.

Регламентът тази година предполага изборът на 12 от най-добре представилите се участници, които ще преминат 5-дневен обучителен лагер в хотел в Сапарева баня, по време на който ще се срещнат с редица ментори от българския моден бизнес, сред които мениджърът Жени Калканджиева, фитнес моделът Биляна Йотовска, Мистър България 2012 Мартин Иванов и звездният фотограф Теди Грозданов.

Цялостната подготовка на момчетата ще бъде поверена на кастинг директора и Габи Василева.