П роучване през 2015-та нареди българките на 3-то място по красота в света след украинките и шведките. След анализ на антропологични, биометрични, физиологични данни и представителни социологически анкети, едно твърдение, повод за национална гордост получи своето доказателство.

Проучване през 2015-та нареди българките на 3-то място по красота в света след украинките и шведките. След анализ на антропологични, биометрични, физиологични данни и представителни социологически анкети, едно твърдение, повод за национална гордост получи своето доказателство.

Година по-късно, допитване до 44 876 американци, направено от сайта MissTravel, пък ни нареди на почетната девета позиция, имайки предвид, че голяма част от живеещите зад Океана дори не знаят къде е България. Само преди половин година проучване на сайта Targetmap.com също се опита да определи с анкета къде живеят най-привлекателните жени. Оказа се, че нашенките са най-хубави на целите Балкани и едни от най-красивите в света. Подобни анкети, дори научни проучвания, постоянно повдигат самочувствието на българката и я нареждат на челните позиции. Защо обаче, когато дойде моментът да изберем най-хубавата от най-хубавите, т.е. някоя мис успяваме почти задължително да създадем грандиозен скандал, изборът често да е драматичен, неразбран и почти винаги охулен.


Радинела Чушева съжалява за хиалурона

Теодора Мудева – Мис България 2018 сложи короната на главата на Радинела

Снимка:БТА


Само преди седмица беше коронясана чисто новата Мис България 2019 – Радинела Чушева, която се превърна в поредния повод за дебати около критериите за красота на журито. Между другото тази година сред оценяващите бяха и едни от безспорно най-хубавите българки като Наталия Гуркова, Елена Ангелова и Теодора Мудева, която носи короната до преди дни. Е, там беше и Тамара Георгиева, която се окичи с титлата през 2017 и с цяла дузина скандали около външния си вид, но за нея по-късно.

Та, Радинела е на 23 години, родом от София и вече има завършена бакалавърска степен по журналистика в УНСС. В биографията си разполага със стаж като адреналинка в „Господари на ефира“, където танцува всяка вечер в продължение на 3,5 години докато предаването не е свалено от ефир. Под короната на Мис България Чушева предстои да ни представи и на световния конкурс за красота Мис Планет 2020. Нито тя, нито българите обаче успяха да се зарадват на този триумф на красотата, защото към Ради заваляха милиони критики за външния й вид. Донякъде обяснимо предвид прекалената интервенция върху устните й, които са пълни с хиалурон. На Чушева и бяха достатъчни само ден-два да я залеят с критики и веднага даде заден, като обясни, че е уголемила устните си преди 4 месеца, а хуалурона се абсорбира за 6, т.е. за световния конкурс ще е в естествения си вид. Има и съвсем малко силикон в гърдите, но той почти не личи. Победителката призна,че се е подвела по модните тенденции момичетата да си правят корекции и затова е пробвала да уголеми и без това големите си устни. Категорична е обаче, че повече не би повторила този експеримент. За да се защити от нападките дори разказа в подробности, как дълго време, по цял ден и нощ, се е подготвяла за конкурса с контузия на крака и нито за миг не е измрънкала от тежките тренировки на лагерите на момичетата.

Междувременно намери защитници в лицето на организаторката на Мис България Ирина Папазова, която е убедена, че Радинела ще си върне естествената визия, която е много красива и ще ни представи достойно на световния форум.

Оказва се, че това не е първият опит на Чушева да извоюва короната. Тя се е опитвала и преди 6 години, когато обаче останала извън претендентките. Явявала се е и на Мис България Вселена, където е останала втора подгласничка.

Нарекоха Тамара Георгиева „баба Яга“

Тамара обвини фотографите за лошото отношение към носа й

Снимка: Булфото


Баба Яга и Мис голям нос, това бяха част от прякорите, които Тамара Георгиева си спечели веднага след като на главата й се озова заветната корона на Мис България 2017. Блондинката завъртя около себе си за отрицателно време може би най-големия скандал с титлата, като препълни социалните мрежи със съмнения и поводи за подигравки. Голяма част от потребителите твърдяха, че тя лъже за годините си, съдейки по многото и бръчки, когато беше едва на 24. Болшинството обаче се вгледаха в носа й, който е по-голям от общоприетото разбиране. Така отново бяха подложени на съмнение критериите за красота, като дори се прокрадна спекулация, че рамо на Тамара е ударила нейната „свекърва“ - майката на гаджето й, с когото тя е от доста време – дизайнерката Катя Роуз. Двете са изключително близки и често могат да бъдат засечени заедно по светски събития, Георгиева работи в бутика й и носи дрехите й, а Роуз е обличала претендентките в не един конкурс, като самата тя има титли за красота. В същото време членовете на журито един през друг обясняваха, че не са си дали гласа за нея и изборът й беше обвит в истинска мистерия, която стигна дори до прокуратурата. Властите изискаха за преглед документите на конкурса.

Скандалите около Тамара обаче не утихнаха както обикновено на принципа „всяко чудо за 3 дни“. Няколко месеца след като вече беше поносила короната името и пак се забърка в жълтите страници. Тя беше обвинена, че е излъгала цяла България, че е спечелила международната титла "Мис Планет 2018" за красота. Новината беше подложена на съмнение, защото представителката на Украйна също била спечелила приза. Конкурсът "Мис и Мистър Планет 2018" раздава по четири първи награди - две за мъже и две за жени, съответно в категория "Красота" и втора категория "Талант". За Мис Планет Красота миналата година журито избрало представителката на Украйна, а първата й подгласничка е от Грузия. Най-вероятно, нашенката се самопровъзгласи за победителка в надпреварата за красота, премълчавайки, че приза й е от конкурс за таланти. И този конкурс, също като „Мис България“ е собственост на Ирина Папазова.

В крайна сметка Тамара си оперира носа.

Тоца единствена успя да обърне негатива в позитив

Снимка: Визаж
Вече 10 години Антония Петрова, отскоро Батинкова, е една от най-известните носителки на короната на Мис България. Тя спечели признанието през 2009 г., когато конкурсът се провеждаше в особен формат. Това е и първата година, в която изборът беше направен от зрителски вот, а не от жури. Тоца, както бързо започнаха да наричат Антония, е първа и в още нещо – първата Мис България с хирургични корекции по себе си. Дълги години перничанката беше известна и с друго прозвище – Мис Крокодил, което беше дотолкова заместило името й, че повечето хора не се сещаха как се казва. Но Антония не се отказа от публичните си участия, самата тя обича да е под светлините на прожекторите и на показ, появяваше се по коментарни студия, на светски събития, навсякъде – винаги готова да говори, да даде мнение. Така и зрителите свикнаха с нея и визията й, която съвсем не се вписва в клишираните разбирания за красота и пропорция. Горда притежателка на две висши образования в УНСС – Международни икономически отношения и Право, тя често подчертаваше като преимущество интелекта си. Голямото доказателство, което позатвори устите на критиците обаче беше спечелената корона на Мисис Русия 2012, след като се омъжи за дългогодишното си гадже - руснака Александър Бередин. Да не забравяме, че е специализирала руски език и финанси в Москва през 2006 и 2008-а, и дори има лиценз за дилър и брокер на Руската фондова борса.

След като скандалите около визията й утихнаха, тя започна да затвърждава мястото си на желан гост и коментатор в рейтингови риалитита и ежедневни предавания, като към момента отдавна е изтрила пред името си всички стари прякори и се радва на комфорт в медийанта среда, а професионално се развива като управител на фирмата за юридически, финансови и икономически консултации, а също така е юрисконсулт и арбитър в Арбитражния съд към Европейска юридическа палата. И всичко това докато отглежда първородния си син Балговест, който се роди на 17 януари тази година, като плод на любовта й с втория й съпруг – бизнесмена Ивайло Батинков.

Кой обяви Анита Мейзер за „Мисис България“?

Това беше първата снимка, която Анита пусна от световния конкурс и разбуни духовете в родината си

Снимка: Фейсбук


От 2014 г. насам до името на Анита Мейзер стои един постоянен въпрос „Кой я обяви за Мисис България?“ В последната година застана още една питанка около персоната й заради, която си поседя и в затвора. Но да се върнем с 5 години назад във времето. В средата на ноември 2014 г., изведнъж от международния поток новини изплуваха комични и дори подигравателни материали за българка, която се явила на конкурса „Мисис Свят“ в щата Мериленд. Още с първата й снимка в социалните мрежи Анита предизвика истински потрес с външния си вид и огромния силиконов бюст, за който се твърди, че бил най-големия в България – общо 1500 кб, по-голям дори от на Памела Андерсън. Всъщност Мейзер била спечелила първо място в конкурса „Най-достойна омъжена българка“, провел се в Златни пясъци и организиран от Яненка Люцканова – Мисис България 2003, но родната общественост така и не разбрала. Факт обаче, че дори бяха организирани фейсбук групи с апел да й бъде отнета титлата.

Скандалната Анита обаче не остана в страни от новините за дълго и през лятото на 2016 г. се оказа в епицентъра на истински криминален случай. След садо-мазо ласки със съпруга си Николай Димов се оказа, че са прекалили с емоциите и културистът-фитнес инструктор издъхнал в семейното ложе, завързан със свински опашки. Анита беше подведена под отговорност за причиняване на смъртта му по непредпазливост плюс второ обвинение за предлагане на подкуп от 30 000 лв на разследващия полицай, за да не я арестува, като и за двете беше призната за виновна, за което влезе в затвора в началото на тази година. В Сливенския зандан тя прекара малко повече от месец, а като излезе се върна направо в Лас Вегас, където е постоянния й адрес от близо 20 години.