П редмети, свързани с култовата група Beatles от хамбургския им период през 60-те години на миналия век, отиват на търг в Лондон, предаде DPA. Наддаванията за 15-те лота се организират от аукционната къща Bonhams.

Предмети, свързани с култовата група Beatles от хамбургския им период през 60-те години на миналия век, отиват на търг в Лондон, предаде DPA. Наддаванията за 15-те лота се организират от аукционната къща Bonhams.

Сред тях фигурират писма и фотографии на Ливърпулската четворка от времето, когато е гастролирала в германския град Хамбург от 1960 до 1962 г.
Един от изложените предмети е молба от няколко страници за издаване на виза, написана собственоръчно от Джон Ленън. Към документа е приложена снимка на музиканта, посочени са детайли за пребиваването му и друга лична информация, удостоверена с подписа му.


Документите, свързани с Ленън, който беше застрелян в Ню Йорк на 8 декември 1980 г., са с предварителна оценка между 167 и 195 хиляди долара.
На колекционерите се предлагат също писма на Ленън и Пол Маккартни, адресирани до фотографката Астрид Кирхер, станала известна с черно-белите фотоси на бандата. Хамбургският период се смята за много важен в творческата история на Beatles. Изложената на търг колекция предлага един доста рядък поглед върху развитието на бандата, преди тя да получи световна известност.