0

Х итът на известния като The Weeknd канадски изпълнител Абел Маконен Тесфайе Blinding Lights бе окичен с титлата "Сингъл на всички времена" от "Билборд". Той измести песен, представена за пръв път през 60-те години на миналия век.

Американският рокендрол изпълнител Chubby Checker за пръв път представя версията си на The Twist през 1960 г., по-късно - и друг световен хит Let's Twist Again. Песента е кавър, като се появява за пръв път през 1958 г., изпята от Hank Ballard and the Midnighters. Те я правят известна, но далеч не колкото Chubby Checker. Любопитен е фактът, че друг сингъл не е оглавявал два пъти, в две отделни класации, Billboard Hot 100.

Най-успешната песен, чието видео има най-много онлайн гледания за миналата година обаче вече е Blinding Lights. Тя бе провъзгласена за най-добра за всички времена в "Билборд", след като продажбите ѝ утвърдиха статута на канадския певец като световна поп мегазвезда. Песента, превърнала се мигновено в синт-поп класика, дебютира в края на ноември 2019 г. През април и май 2020 г. оглавява седмичния Billboard Hot 100 на едноименното американско списание за общо четири седмици. След това остава в класацията рекордните 90 последователни седмици. С това вече е номер 1 в списъка на "Билборд" с най-добри песни за всички времена, както съобщи и списанието във вторник. Twist заема това място от 2008 г. заради две участия в класацията от 1960 г. и 1962 г.

Самият Тесфайе, който е на 31 години и е син на етиопски имигранти в Канада, коментира с думите, че се опитва да не се замисля много върху това и просто е благодарен на съдбата и късмета си. The Weeknd се появи на сцената преди години за пръв път с R&B изпълнения и меланхолични балади. Десет години по-късно идва и този успех, но към момента той вече е известен в музикалната индустрия. "Така че се радвам, че Blinding Lights се случи точно в този момент, вместо да е първият сингъл, който съм пускал. Това би било страшно за мен."

Класацията на "Билборд" се основава на общия брой седмици в графиката, както и на точните позиции в чартовете, като периодично се правят корекции.