0

Л юбимият диджей на родните меломани Армин ван Бюрен се завръща у нас за ексклузивно шоу под тепетата.

Холандецът, обявяван няколко поредни години за диджей номер 1 на планетата, за първи път ще се разходи из Пловдив, въпреки че е идвал няколко пъти както в столицата, така и на морето. Шоуто му ще се състои на 16 юли на Гребната база в града.

До редакционното приключване на броя холандският диджей не бе обявил официално в социалните си мрежи и официалния си сайт датата в София. Според публикуваната информация на 9 юли ще бъде в Германия, а на 21 юли в Испания. Официално шоуто у нас обявиха организаторите от „Ялта“, по чиято покана е идвал винаги досега холандецът. „Щастливи сме да обявим първото издание на Solar Plovdiv 2022 с любимеца на българската публика - Armin van Buuren“, написаха организаторите във Фейсбук. Само за ден публикацията събра хиляди харесвания, стотици коментари и споделяния. Билетите за пловдивския Солар ще бъдат в продажба от 2 март и ще бъдат на цени от 80 до 120 лв. Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата.

Армин ван Бюрен е единственият диджей, избиран за номер 1 в света 5 пъти (от които 4 пъти поред) - през 2007, 2008, 2009, 2010 и 2012 г. от списание DJ Mag. През 2014 г. е номиниран за „Грами“ за най-добър денс запис на годината за песента This Is What It Feels Like. Държи рекорда за най-много записи (21) в класацията на списание Billboard за денс и електронни албуми. Младият Армин започва кариерата си през 1996 година. През 1999 вече е професионален диджей. Той участва в множество престижни фестивали, летните сесии на остров Ибиса, Испания, и много други. Също така той продуцира собственото си радиошоу – A State Of Trance (ASOT), по което прави и шоу, с което гостува у нас.