0

Б ургас ще посрещне първото юлско утро с големия Горан Брегович на брега на морето. Сръбската звезда пристига у нас, за да вземе участие в първия мащабен български фестивал за Джулай морнинг – Stereo Festival, съобщиха от община Бургас. Музикалното събитие е планирано да започне на 30 юни и ще продължи до 2 юли 2022 г.  Фестивалът ще се проведе на Морска гара Бургас и ще събере на брега гости и музикални фенове от цялата страна, които ще дадат старт на летните партита заедно. Те ще посрещнат Джулай морнинг на брега на морето в компанията на популярни и обичани световни изпълнители. Освен Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения, на сцената ще се качат хедлайнерите drum & bass кралете DEEKLINE & ED SOLO, британската рага легенда General Levy и пионерът в миксирането на балкански звуци с електронна музика Кирил Джайковски.

Публиката ще се срещне и с най-добрите и обичани български групи, сред които Ъпсурт, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Керана и космонавтите, Б.Т.Р, Контрол и So Called Crew. Във фестивала ще вземат участие и водещи диджеи у нас - Mascota, Emil Prize, Ivan Shopov Cooh & Trigaida.

Някои от най-търсените и харесвани български солови изпълнители също ще зарадват публиката на Stereo Festival. Тя ще може да се наслади на живо на изпълненията на 100 Кила, Спенс и Миленита. Организаторите споделят, че това ще е един от най-мащабните фестивали за годината.

Билетите за Stereo Festival са с цена от 90 лв.