0

Ф илип Аврамов-Фицата ще разкаже за жените в живота си по време на фестивала Арт Будилник в Добрич, който стартира на 4 юли и ще продължи 7 дни. Именно финалната вечер Аврамов ще направи предпремиера на моноспектакъла си „Защото съм известен“, където освен за дамите, минали през живота му, той ще разкаже и за куп други интересни неща от личния и професионалния си живот. 

Живот

„За мен е голям празник, защото в живота ми се случва 2-3 пъти да ми предложат моноспектакли и най-накрая се престраших, и то не с някакъв друг материал, а с моя живот“, сподели пред „Телеграф“ актьорът. Той вече направи фурор със спектакъла на турне из Европа, а сега е ред и на родните зрители, като първи тази възможност ще имат жителите на Добрич.

„Всички, които посетят представлението, ще разберат, че животът ми не е чак толкова лек по отношение на известност. Всеки иска да се допре до теб, да му бъдеш по-близък, защото гледайки ни от екрана, те ни познават, ама само според тях. Хората ни чувстват близки, защото всеки път, когато вечерят, ние сме с тях. Известността може да има не само положителни страни, понякога е меко казано досадно, защото има такива случки, които са драстични, но аз не съм ги описвал. Подходил съм с чувство за хумор към моя живот“, добавя Фицата. 

Програма

Самият фестивал стартира с голям рок концерт на група „Сигнал“ в Летния театър в Добрич. Вторник е отделен за вечер в памет на обичаната Стоянка Мутафова, а след това ще бъдат прожектирани и най-добрите ленти на студенти от НАТФИЗ, ден по- късно в Добрич ще пристигне и Стефан Вълдобрев, който ще представи своята „Книга за песните“ и ще изпълни акустично някои от емблематичните си хитове.

Книгата си „Пасиансът на архангелите“ ще представи лично и Мария Лалева, а петък ще има безплатна прожекция на филма „Завръщане“, като лично ще гостува режисьорът Ники Илиев. В събота ще се отдаде почит на две големи имена от българското кино и театър - Стефан Данаилов и Георги Парцалев.

За Ламбо в Добрич ще пристигнат част от неговите ученици, а пък Георги Тошев ще ни запознае с обновената биографична книга за Парцалев, както и филм, посветен на него.