0

Е дин от любимите български актьори -  Малин Кръстев, заминава за Лондон само няколко часа след Гергьовден. Той и колегите му от Поетите ще гастролират при българите там, за да им подарят емоция, усмивки и сълзи веднага след великденските празници. 
Поетите е проект, в който любими български артисти представят най- хубавите български стихове, лишавайки ги от обичайната скованост на рецитала, а с  необходимото уважение към поезията и нов, съвременен прочит. Заедно с Малин за Лондон заминават още Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова - Макариев, Теодора Духовникова и Юлиан Вергов. Със специално участие този път в програмата на Поетите ще влязат и маестро Антони Дончев и Свилен Ноев от „Остава“. 

Работа

От известно време насам Малин , който утре е рожденик, се е отдал изцяло на професионалната си кариера. Въпреки че се е снимал в много български кинопродукции, както и в телевизионното шоу „Господари на ефира“, той остава по-предан на театъра. Първата му роля е на вещица в пиесата „Игра на театър“ по мотиви от приказката „Спящата красавица“ в Младежки театър „Николай Бинев“. С днешна дата той е категоричен, че това, което го прави истински щастлив, е работата му. „Актьорската професия не се работи, тя се живее“, категоричен е актьорът. 


От собствената си школа той подготвя таланти, като се опитва освен знанията да предаде и любовта, която носи към професията си. Кръстев смята, че макар в момента поколението да е съсредоточено главно в телефоните и социалните мрежи, много от тях се стремят към истинско общуване, което до голяма степен театърът дава. В театъра идва поколение, което има нужда да общува, да се докосва, да се вижда, то не е само интернет поколение. Това е поколение, което вече има нужда от вербално и „човешко” общуване, така че напливът от желаещи да учат в актьорската ни школа е огромен - дори и след това да не продължат да се занимават с театър“, заявява актьорът. 

Любов

Над 10 са постановките, в които той играе в момента, като в някои от тях си партнира с вече бившата си жена и майка на сина му Борис - актрисата Станка Калчева. Макар вече да не живеят под един покрив, те са достатъчно големи професионалисти, за да изпълняват безупречно ролите си на сцената и, разбира се, най- важната - да бъдат родители. Станка и Малин са спечелили общо 5 награди "Аскеер" и три статуетки "Икар". „Ние винаги сме били откровени един към друг и никога нищо не сме си спестявали“, категоричен е Малин по повод отношенията им със Станка. Макар да имат общо дете, те никога не са имали брак. На въпроса как успяха да запазят такива прекрасни отношения след раздялата, Станка споделя: „Въпрос на това как човек може да превъзмогне егото си, кое му е важно. Когато доминира доверието към човека и това, което е ценно в него за теб, няма проблем да останете приятели и да запазите близки отношения и след раздялата“. Малин допълва: „Каквото и да стане оттук натам, аз знам, че това е един от най-близките ми хора и мога винаги да разчитам на нея, както и тя на мен“. Актьорът признава, че е сам, но в никакъв случай не се чувства самотен и категорично отказва да засяга темата за нова жена в живота си. 

Синът му го наследи

Синът на обичаните актьори Малин Кръстев и Станка Калчева - Борис Кръстев от класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ. Той определено е наследил таланта на родителите си. Едва на 10 години, Борис прави своите първи стъпки на сцената в театралната постановка "Апокалипсисът идва в 6 вечерта" на Георги Господинов. Наследникът на Малин се снима и в киното от доста малък. Той дебютира в лентата "Единствената любовна история, която Хемингуей описва", в която участва и татко му. „Още от дете искам да стана актьор. Убеждаваха ме, че трябва да опитам лекар, адвокат. Все нещо по-добро има“, сподели преди време в свое интервю Борис и допълни: „Искам да стана популярен като Борис Кръстев, макар че наистина съм много обременен от това, че съм син на известни актьори. Работя и моето име да значи нещо“. Припомняме ви, че миналата година Борис бе единият от носителите на създадената в памет на проф. Стефан Данаилов стипендия.
„Стипендията на Ламбо“, учредена от фестивала „Сцена на кръстопът“, беше връчена в гримьорната на големия актьор в Народния театър след решението на жури в състав д-р Росица Обрешкова (режисьор, най-близък съратник и племенница на проф. Стефан Данаилов) и актрисите Рада Кайрякова и Бориса Сарафова - възпитанички на Мастера.