0

Х оливудският продуцент Джери Брукхаймър, правил едни от най-касовите кинохитове на всички времена като „Карибски пирати“, „Флашданс“ и „Топ Гън“, е на тайна визита в София.

На родна земя той оглежда филмови локации за нов филм, който ще продуцира, но за който не се издават никакви подробности.

Не е ясно кога Брукхаймър е пристигнал у нас, но със сигурност е имал възможност да се разходи по „Витошка“ и да посети столичен ресторант на най-оживената пешеходна столична улица. Гостуването му там издаде шеф-готвач Сидония Радева от Добрич, която си качи снимка с холивудския ас в личния си профил в Инстаграм. „Легендарен холивудски титан – Джери Брукхаймър. Толкова незабравим момент, спомен за цял живот“, написа топкулинарката под споделения кадър. Сидония изброи и някои от филмите, които американецът е режисирал като „Топ Гън“, „Лоши момчета“, „Да изчезнеш за 60 секунди“, „Скалата“, „Карибски пирати“ и др. „Брукхаймър няма нужда да говори силно. Неговите филми го правят вместо него. И всички слушат!“, допълва още Радева. По думите й американският продуцент се държал изключително възпитано и приятелски с целия персонал.

Засега все още не е ясно кога и какво ще снима у нас Брукхаймър. В най-голямата филмова база данни IMDB също не пише за филмов процес в България. В момента се снимат няколко негови филма, сред които "Secret Headquarters" с Оуен Нилсън.

Обявени са и няколко процеса по препродукция на филмите - „Лоши момчета 4“ с Еди Мърфи, "Young Woman and the Sea" с Дейзи Ридли и "American Hostage".

През май по екраните ще излезе и дългоочакваният „Топ Гън: Маверик“ с Том Круз, чиято премиера няколко пъти бе променяна заради пандемията.

Брукхаймър е роден в Детройт, Мичиган, в семейството на еврейски имигранти от Германия. Посещава гимназията Мъмфорд в Мичиган и завършва с бакалавърска степен по психология в университета в Аризона. Запален по филмите още от малък, Брукхаймър има интерес към фотографията и не пропуска възможност да снима. След колежа се мести в Ню Йорк, където работи в рекламна агенция. След време започнал да се занимава с продуциране на реклами, след като не получил възможност да направи филм. Впоследствие се преместил в Лос Анджелис. През 1997 Брукхаймър се ориентира и към телевизията, правейки няколко полицейски драми, най-успешна от които „От местопрестъплението“. Продуцира и американското риалити шоу „Шеметна надпревара“.