0

М оделът Ева Добрева се класира с песен на полуфинала в 70-ото юбилейно издание на най-стария и престижен конкурс за красота – „Мис Свят“. Това обяви 21-годишната варненка пред „Телеграф“. „Заложих на английски език. Все още се колебая за финалното изпълнение. Зная, че трудно се печелят симпатии на финал, когато решиш да пееш на родния си език. Мисля си, че си заслужава рискът, за да покажа на света образец на прекрасния ни фолклор“, коментира Добрева.

В момента красавицата е в Пуерто Рико, където ще се проведе награждаването на 16 декември. „Започнаха фотосесиите, официалните срещи и надпреварите... Откровено казано нямах очаквания. Когато се свързаха с мен, бях много щастлива. Видях във Фейсбук, че е обявен онлайн конкурс поради COVID-19. Ако не ме лъже паметта, изпратих свои снимки и информация за самата себе си в началото на месец септември. На 13 октомври получих обаждане, че съм избрана да представлявам страната на „Мис Свят 2021“. Трябваше спешно да пътувам до София. За по-малко от седмица трябваше да се подготвят видеовизитки, представителни фотосесии, да се попълват купища документи. Посолството на САЩ не работеше с граждани. За този период от време сънят не достигаше. Дните ми преминаваха в пътувания между Варна и София“, допълва красавицата.

Любопитна подробност е, че в подготовката си за конкурса Добрева не спазва строга диета. Тренира активно киокушин карате и кикбокс. При всяка възможност посещава тенис кортовете, а сред любимите, но не често срещани занимания, се нарежда още плуването.