0

Л юбимите мафиоти от „Под прикритие“ Росен Гацов–Куката и Иво Андонов жулят ракия в Сърбия. Това се похвали актьорът Мариан Вълев в интервю за сръбски сайт.

Той и колегата му Захари Бахаров се снимаха в продължението на хитовата кримка „Южен вятър“ - „Ускорение“.

Вълев е в ролята на злодея Чавдар и разкрива, че в паузите от снимките е разпускал с домашна ракия със сънародника си Захари Бахаров, който играе Кирил във филма. „Опитах сливова ракия и дюлева и мога да ви кажа, че са страхотни. Почти всеки ден след снимките ние със Захари пиехме по две ракии преди вечеря“, разказа актьорът пред Информер. Мариан е снимал заедно с най-актуалните сръбски актьори Милош Бикович и Миодраг Радонич. „Те бяха мили с мен и често си говорихме за личен живот, роли и филми в паузите от снимките. Много обичам сърбите, вие сте прекрасен народ“, споделя още варненецът.

Куката се ожали, че след едни от снимките гърбът му е замръзнал. „За нуждите на една от сцените бягах от 20 до 30 пъти и се потях много. Тъй като снимахме през нощта в гората, студеният въздух ме прониза и ми замръзна гърбът. За щастие бързо ми мина“, добавя любимецът. Той използва случая със снимките на криминалето, за да разкрие на почитателите си, че коренът му е сръбски и много се гордее с този факт. „Дядо ми е роден в Ниш и е живял там дълги години. По-късно емигрира в България, където създава семейство и се установява. Значи кръвта ми е отчасти сръбска. Аз съм православен като вас, а манталитетът и езикът ни са сходни. За първи път се снимам в сръбски филм. За мен беше чест, когато Милош Аврамович ме покани да бъда част от екипа. От момента, в който дойдох в Сърбия, се почувствах като у дома си. Разбирам сръбския език много, но не го говоря много добре“, казва още Мариан Вълев. БГ премиерата на новия „Южен вятър“ е на 4 февруари 2022 г.