0

Р апърът Дрейк оглави за 11-и път в кариерата си класацията на "Билборд" за албуми, съобщи сайтът на изданието.

Изпълнителят си осигури първенството с "Honestly, Nevermind", от който за периода на отчитане са продадени 204 000 еквивалентни албумни единици.
 
С постижението си Дрейк става едва петият изпълнител с повече от 10 албума, заемали първото място в престижната класация Билборд 200. Първенци по този показател са "Бийтълс" с 19, следвани от Джей-Зи с 14 и Брус Спрингстийн и Барбра Стрейзанд с по 11.

"Honestly, Nevermind" е и 14-ият албум на Дрейк, намерил място в Топ 10 на Билборд 200.

Втората и третата позиции в албумния чарт остават непроменени спрямо предходната седмица и се заемат от Бед Бъни със 121 000 продадени еквивалентни единици от "Un Verano Sin Ti" и Хари Стайлс със 79 000 продадени еквивалентни единици от "Harry's House".

Първенците от миналата седмица Би Ти Ес са отстъпили на четвърто място със 75 000 продадени еквивалентни единици от албума "Proof".

Челната петица в класацията Билборд 200 се допълва от кънтри певеца Морган Уолън с 52 000 продадени еквивалентни единици от тавата "Dangerous: The Double Album".

В Топ 10 на албумния чарт намират място Фючър с "I Never Liked You", Пост Малоун с "Twelve Carat Toothache", Кевин Гейтс с "Khaza", Кендрик Ламар с "Mr. Morale & The Big Steppers" и Оливия Родриго със "Sour".