0

Д женифър Лопес ще бъде почетена за своите постижения в кино и телевизионната индустрия на филмовите и телевизионни награди на MTV, съобщава Асошиейтед прес.

Актрисата и певица ще получи наградата „Поколение“ (Generation) в неделя в Санта Моника, Калифорния. Призът се връчва на актьори, чийто принос както във филми, така и в телевизионни превъплъщения, ги превръща в популярни имена.  

В предишни години носители на приза са били Скарлет Йохансон, Дуейн Джонсън -Скалата, Том Круз, Сандра Бълок, Робърт Дауни младши, Крис Прат, Уил Смит и Рийз Уидърспун.

Дженифър Лопес пробива в шоубизнеса като танцьорка в телевизионната поредица "In Living Color". Актьорската й кариера стартира с главна роля в „Селена“ през 1997 г. Участва в продукции като „Анаконда“,  „Извън контрол“, „Сватбеният агент“, „Да свалиш Уолстрийт“. Последният й филм е „Омъжи се за мен“.

На 14 юни 52-годишната актриса ще представи и новия си документален проект „Halftime“, който ще бъде излъчен по „Нетфликс“. Филмът се фокусира върху втората половина от кариерата й и разкрива основните етапи, през които преминава, за да се превърне в световна знаменитост.

Като певица Лопес има забележителен успех с множество хитове и албуми. Дебютира  през 1999 г. с „On the 6“, който се превръща в световен хит и оглавява „Билборд 100“ с песни като  „If You Had My Love“, „All I Have“ и ремиксите на „I'm Real'' и „Ain't It Funny“.

През 2020 г. Лопес и Шакира направиха забележително шоу на полувремето на Супербоул.

Филмът „Спайдърмен: Няма път към дома“ е фаворитът на филмовите и телевизионни награди на MTV със седем номинации.  Следват „Еуфория“ на HBO с шест номинации и „Батман“  с четири. Актьорът Джак Блек ще получи наградата „Комедиен гений“.

Актрисата Ванеса Хъджинс ще е водеща на церемонията, която ще се излъчва на живо.