0

С инът на легендарния актьор и звезда на Народния театър Андрей Чапразов - Михаил Чапразов, е подложен на тормоз в Китай от страна на семейството на съпругата си, алармира в личния си профил във Фейсбук писателката Милена Фучеджиева.

Сценаристката е писала до посолството на България в Китай с молба за разясняване на случая и съдействие на Мишо да се върне у нас.

История

„Сблъсках се със странен и трагичен казус, който може би може да бъде разрешен с групова помощ, затова се обръщам към всички. Моят познат Михаил Чапразов, син на големия актьор от Народния театър Андрей Чапразов, ми пише трагични съобщения от Китай. Срещала съм го веднъж заедно с жена му и детето му. Сега май вече има две деца. Симпатичен, леко странен човек. Беше много горд със семейството си, явно обичаше съпругата си и детето си. После от фейса научих, че е заминал с нея за Китай. Вчера Михаил се свърза с мен по месинджър с молба за помощ. Намира се в Китай, в планинска провинция, не знае китайски и е заключен в дома на родителите на съпругата си. Твърди, че го бият и унижават всекидневно, включително и съпругата му, която иска да го вкара в психиатрия. На ръба на силите си е, живее в ужас от следващия бой, заключен, не знае езика, всички средства е предал на съпругата си, която го бие също, има купен самолетен билет за България, но тя не го пуска, защото трябвало нещо да се доплаща, а и той не знае как да стигне до какъвто и да било транспорт“, започва разказа си Фучеджиева и допълва, че посолството категорично е отказало да се намеси, тъй като става дума за лични отношения. Въпреки това тя им е писала официален мейл и очаква техния отговор.

Страх

Въпросът ми тук е има ли хуманитарни организации, които работят с подобни проблеми в Китай? Страшното е, че той се страхува от съпругата си, ако тя разбере за комуникацията му с хора от България. Абсолютно не знам как да му помогна, а човекът е в отчаяна, застрашаваща живота му ситуация. Знам, че е писал и на други тук, но досега никой не е поискал тук да направим един брейнсторминг и да видим как можем да помогнем на сънародника ни. Баща му беше великолепен, красив мъж, който дълги години игра на сцената на Народния театър.

Михаил явно няма достъп до Фейсбук“, пише още писателката и споделя, че той й е изпратил адреса си на английски, но разкрил, че ако жена му разбере, ще го убие.