0

Г олемият актьор и режисьор Мариус Куркински е претърпял инцидент по време на репетиция. „Удари се във вратата на репетиционната в „Сълза и смях“. Ръката му посиня, още го боли, но до първия спектакъл на 16 юни в Летния театър в Пловдив ще се е оправил. Жертва в името на изкуството“, обяви пред „Телеграф“ продуцентът му Кирил Кирилов.

Мариус така се е бил унесъл при произнасянето на монолог от „Сън в лятна нощ“ на Уилям Шекспир, че не забелязал вратата и се блъснал в нея. От удара най-много е пострадала дясната му ръка, която посиняла в областта на бицепса. Кирилов уточни, че не се е налагало на Куркински да посещава болница, нито пък е ползвал бабини трикове за такива инциденти. С неговия монолог всъщност завършва „Ексклузивната актьорска вечер“, която най-любимите български артисти ще представят в цялата страна през лятото. Турнето продължава на 19 юли във Варна, 21 – Плевен, 22 – Велико Търново, 25 – Русе, 26 – Габрово, все в летните театри, а на 29 ще са на лятната сцена в Созопол. През август ще бъдат в Бургас – 11, Добрич – 30, и Варна – 31, пак в летните театри.

В спектакъла взимат участие Мариус Куркински, Мария Сапунджиева, Албена Михова, Аня Пенчева, Руслан Мъйнов, Кирил Ефремов, Иво Аръков, Ненчо Илчев, Евгени Будинов и още гост звезди. Дълго време на афиша в социалните мрежи на мястото на последния портрет стоя въпросителна, а вчера Кирил Кирилов обяви и последната звезда – Павел Иванов, който в момента се изявява в сериала на bTV “Татковци“. „Много хора ми писаха дали сме скарани, тъй като го няма в афиша от половин година, имаше нещо, но прошката и приятелството са по-силни от всичко“, заяви продуцентът.