0

Р одната изпълнителка Нелина отбеляза в четвъртък рождения си ден. За личния си празник гласовитата блондинка направи равносметка, която сподели пред „Телеграф“: „Имам прекрасни хора до себе си. Това ме прави истински щастлива. Миналата година празнувах юбилей и след него си дадох малко творческа почивка, но за тази 2022-ра съм решила и подготвям няколко нови песни. Време е за моето завръщане на поп-фолк сцената. Обмислям да издам и следващ фолклорен албум, който ще е седми поред в този жанр и първи, откакто съм самопродуцираща се изпълнителка“, разкрива Нелина.

Музика

Тя е горда и от факта, че е успяла да сбъдне една от най-големите си мечти, а именно да бъде студентка.

Към дадения момент най-щастлива ме прави това, че следвам в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и най-после осъществявам една моя съкровена мечта

От години исках, но не намирах време да запиша висше образование, чрез което да добия още повече широки знания в областта на любимото ми изкуство - музиката. Причината да съм студентка е, че знам, че мога още много и се доверих на изключителни преподаватели. Щастлива съм, че съм в курса на доц. д-р Бинка Добрева“, разказва изпълнителката на вечния хит „Бял мерцедес“.

Всеки рожден ден се свързва и с подаръци, а най-сантименталните винаги се помнят.

Получавала съм страшно много подаръци през всичките тези години и съм изключително благодарна на всеки един човек, който е отделил част от вниманието и сърцето си

Това е частица любов под каквато и да е форма. Разбира се, най-умилителни са подаръците от най-малките ми почитатели. Съвсем наскоро получих подарък от моя голям фен Дани, който е само на 8 години. Той повече от 5 години идва навсякъде с родителите си, където имам участие по големите празници. На Нова година и Великден Дани винаги е там, където съм на участие. Гледа ме от началото на концерта до края, без да сваля поглед от мен. Когато се доближи до мен, се просълзява. На последното участие ми подари шарж с моя и неговия лик с надпис „За най-добрата певица“ - има ли по-голям подарък от такава чиста, искрена любов?“, с усмивка разкрива Нелина, щастлива от голямата любов на феновете й вече толкова години.

Дете

Безспорно най-големият подарък, който й прави животът, е синът й Кристиан, който вече е голямо момче. „Моя син е 12-и клас и тази година очакваме с най-голямо нетърпение абитуриентския му бал. Крис владее отлично английски, спортна натура е и има чудесен бизнес нюх. Обича купоните, но пее само за удоволствие. Като беше малък, идваше с мен по участия с голямо желание и много държеше да пеем заедно. После навлезе в един срамежлив период и през последните години го чувам да припява по купони и забави, продължава да пее прекрасно, но няма планове, свързани конкретно с това. Горда съм, че той вече работи и изкарва сам парите си“, хвали се щастливата майка. Относно това доколко се бърка със съвети в живота му, Нелина е категорична:

Давам си мнението, когато той го поиска. Не се налагам, а просто казвам своето виждане и го оставям сам да направи своя избор, защото вече е голям и трябва да поеме своя път и отговорности. С всички последствия

Говорейки за новото поколение, няма как да не я попитаме как ще коментирате това завръщане към народната музика и преоткриването й от много млади хора. „Какво по-хубаво от това да видиш малко дете в носия да пее или танцува фолклор?! Цял свят се прекланя пред него! Нека и децата ни да се гордеят с род и родина! Когато дойдох да пея в София, бях в културен шок, защото не се слушаше народна музика освен македонската, а на мен това ми беше силата. Докато посвикна с това, музикалните вкусове се промениха. Хората започнаха да се завръщат към родния фолклор и днес половината или по-голямата част от участията ми преминават в дълги хора. Имах трудни периоди, в които публиката каза тежката си дума и предпочете фолклорните ми песни. Благодарна съм и съм горда за това. Голяма чест за мен е признанието на публиката. А в чужбина по време на концертите се чувствам като истински посланик на културата на страната ни“, казва певицата.

За рождения си ден певицата си пожелава: „Искам първо да пожелая тази война да спре и приключи час по-скоро, защото това е най-голямото зло за всички. От нея никой не печели. Има само губещи, и то обикновено най-невинните хора, които нямат пряко отношение. На всички нас искам да пожелая да сме здрави, по-обединени и по-добри.“

Качва се на една сцена с Данчето Христова в НДК

Нелина ще бъде част от големия концерт навръх първа пролет в Зала 1 на НДК. „Изключително се вълнувам за предстоящия спектакъл на 22 март в зала 1 на НДК. Той е много специален за мен. Да стъпя на една сцена заедно с любимите ми и обичани от поколения българи - Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Веселин Маринов и др., е огромна чест за мен.

След тези две мъчителни години за всички нас - хората на изкуството, решихме да се съберем по един такъв хубав повод като първа пролет. В тези тежки времена за всички нас душата на всеки има нужда от красота, хармония и любов. Това са нашите песни, това е нашата взаимна обич и послание, които ще поднесем от все сърце. Изкуството е велико, защото вълнува, обединява и облагородява човешката душа. Ето това ще бъде нашият подарък за почитателите ни, за първа пролет, за едно ново начало. Вярвам, че това събитие, в което се обеднихме творци от различни жанрове, ще докосне нежните струни на нашите почитатели, зажаднели от толкова време да сме отново заедно“, разказва певицата.