0

С поредна изложба изненада в първия месец от новата година актьорът Ники Сотиров. Той представи произведенията си в галерия „Финес“.  Неговата изложба е съвместна с художника Петър Пиронков и талантливите деца от Асоциация за подкрепа на децата.

„Идеята за тази прекрасна изложба „Нюанси“ е на Богдана Желявска от Асоциация за подкрепа на децата и на Мариела Табакова от галерия „Финес“. Те ни поканиха като ментори, тъй като от асоциацията всяка година се прави в Несебър академия на изкуствата и Пепи Пиронков е ментор по рисуване, а аз и Евгени Господинов по актьорство и пеене“, разкрива пред „Телеграф“ актьорът.

Неговите произведения са на стойност между 700 и 2000 лв., а всички събрани средства от закупените картини ще отидат при талантливите деца, които имат нужда от подкрепа.

„Винаги съм дарявал парите от всичките си изложби. Не мога да печеля от това, а имам нуждата да давам. От първата ми изложба дарих събраните средства за „Пирогов“ и за дома за възрастни в Дървеница. После три пъти дарявах за Дом на ветераните на културата и изкуствата в „Захарна фабрика“, а последната изложба бе с УНИЦЕФ – деца от приемни семейства. Не мога да рисувам по поръчка, рисувам с чувства“, категоричен е Сотиров.