0

“Балада за пойни птици и змии” е новият филм от поредицата “Игрите на глада” и ще бъде на големия екран през 2023 г., съобщи Lionsgate. Обявената премиерна дата е 17-ти ноември. 

Книгата се фокусира върху ранните години на диктатора Кориоланус Сноу, президент на Панем по време на трилогията, като млад мъж.

Историята се фокусира върху времето на Сноу с мистериозно и непокорно момиче от Окръг 12 на име Луси Грей Бейрд, което той наставлява през 10-ите Игри на глада.

Разбира се, феновете ще си спомнят, че Катнис също е от Окръг 12, когато идва да се противопостави на режима на Сноу над 60 години по-късно в историята. Въпреки бързо наближаващата дата на премиерата, Lionsgate не обяви нито един от актьорския състав на "The Ballad of Songbirds and Snakes".

Студиото разкри, че филмовата адаптация ще бъде режисирана от Франсис Лорънс, който екранизира и „Игрите на глада: Възпламеняване“, както и „Игрите на глада: Сойка присмехулник“. Сценарист на филма ще бъд Майкъл Арнд. Филмът беше обявен в Cinemacon.

“Игрите на глада” е успешна филмова трилогия. Историята следва антиутопията, в която са се превърнали Съединените американски щати или както се наричат тогава Панем и няколко герои, които се опълчват на системата и правителството.

Самото име идва от ежегодна игра, в която по двама представители на всеки от 12-те окръга на Панем, на възраст между 12 и 18 години, е избран на случаен принцип и трябва да се бие до смърт с останалите избрани.
“Балада за пойни птици и змии” се базира на романа на Колинс от 2020 г.