0

К евин Костнър представи премиерната прожекция на уестърна си "Хоризонт: Американска сага" (Horizon: An American Saga) на кинофестивала в Кан.

Актьорът обяви намерение да реализира поредица от четири части, въпреки че не е сигурен как ще финансира проекта. 

Костнър ипотекира имот на калифорнийското крайбрежие, за да подпомогне финансирането на филма, разказващ за предизвикателствата пред заселниците в американския Запад през 19-и век.

"Беше трудно и не е свършило, защото трябва да намеря пари", каза Костнър пред Ройтерс. "Аз съм като хората, отишли на Запад", добави той. 

Кевин Костнър играе във филма, на който е още съсценарист, продуцент и режисьор. Действието в "Хоризонт: Американска сага" се развива в продължение на 15 години - преди и след Гражданската война, когато белите заселници отнемат все повече земя от коренното население. Филмът е с продължителност от 181 минути. 

Първата част на "Хоризонт: Американска сага" не е включена в конкурсната програма.

Премиерата в Северна Америка, Великобритания, Испания, Италия и Нидерландия ще бъде на 28 юни. Втората част на филма ще излезе по кината на 15 август. 

След прожекцията на филма Кевин Костнър получи 10-минутни овации."Съжалявам, че трябваше да ръкопляскате толкова дълго", каза той след края на овации и добави, че филмът вече не бил негов, а на публиката.