0

Н ови подробности около трагичната смърт на актьора Хийт Леджър изплуваха на бял свят. Разкритията направи режисьорът Стивън Гаган, който разказа и за телефонното обаждане, с което му съобщили, че Леджър е мъртъв. 

Тялото на 28-годишния Хийт Леджър бе открито от икономката му на 22 януари 2008 година в апартамента му в Ню Йорк. Тогава съдебната експертиза показа, че звездата от “10 неща, които мразя в теб” е издъхнал след смъртоносна доза лекарства - Оксикотин, Викодин, Ксанакс, Реситрол и Унисом. 

По това време Гаган работил с Леджър по адаптацията на книгата на Малкълм Гладуел “Проблясък: Силата на мигновените решения”. Гаган си спомни, че е бил уведомен по телефона за смъртта на актьора и веднага се отправил към дома му. 

“Те бяха там с тялото и нашия сценарий беше в леглото заедно с него, а книгата ти бе на нощното му шкафче”, разказа Стивън Гаган на самия Гладуел в неговия подкаст. 

„Мисля, че номерът ми беше написан върху сценария. Тези момчета както може да си представите бяха изпаднали в шок и бяха набрали номера ми”, каза още той. 

“Бях на летището със съпругата ми. Краката ми се подкосиха и трябваше да седна. Жена ми беше онемяла и пребледняла. Беше наистина тъжно и все още е тъжно”, спомня си режисьорът.