0

Н ова театрална сцена отваря врати за публиката в София на 17 септември в аула „Максима“ в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В театър Artvent ще могат да бъдат поставени всички продуцирани и разпространявани от продуцентската фирма постановки.

Изкуство

Благодарим на ректора на УАСГ доц. д-р арх. Гичка Кутова-Каменова за това, че прегърна идеята и с такъв плам се хвърли в осъществяването й“, сподели пред „Телеграф“ актьорът Деян Ангелов. Неговата продуцентска компания, която създадоха заедно със Стефания Колева, и тази на Захари Бахаров също ще представят проектите си в театър Artvent. Ангелов допълва още: „Какво по-готино и възпитателно място може да има от това младото поколение да има място за изкуство, за театър в собствения си университет. Вече сме се нагледали на куп барове и дискотеки във и около университетите, нека сега да научим децата на театър“. Деян не скри, че е много забавен и целият процес по сбъдването на тази мечта за собствено театрално местенце. „Тази зала е създадена по време на последните вопли на социализма. Години наред не е използвана по предназначение. Сега ще е нашият театрален дом“, завършва Ангелов. 

Постановки

Идеята за собствен театър хрумва на екипа и собствениците на Artvent в края на пролетта, а летните месеци се оказват особено активни в процеса на подготовка и освежаване на залата до степен, в която всеки, влязъл вътре, да се потопи в театрална атмосфера. Първата постановка, която ще бъде изиграна на 17 септември, е „Заклеваш ли се в децата“ с участието на Весела Бабинова, Владимир Зомбори, Лидия Василева, Даниел Кукушев. През септември ще бъдат изиграни още: на 19-и „Неделя сутрин“, на 23-ти „Петък вечер“, 26-и „От всички страни“, 27-и „Отчаяни съпрузи“, 28-и „Чамкория“ и 29-и „Извънредно неудобно“. 

„Откриването на ново място в София е продължение на стремежа на Artvent да предостави на публиката пълноценно и качествено изживяване, затваряйки целия процес от създаването на театрална постановка, през поставяне, разпространение, реклама до момента, в който да се покаже на публиката и до последните аплодисменти. Това ще бъде и сцената, на която ще гледате нашите представления от 17 септември“, каза за „Телеграф“ Атанас Боев - съосновател на Artvent.