0

М ел Гибсън поиска Христо Живков отново да играе свети Йоан Богослов в продължението на „Страстите Христови“.

След множество спекулации, започнали още от 2016 г., филмът най-накрая бе обявен от продуцентите. И за пръв път компанията на Мел Гибсън „Айкън“, която прави режисьорските му филми, съобщи официално, че продукцията вече е в напреднала фаза от подготовката си. И филмът трябва да се появи догодина преди Великден.

Точно 20 години след излизането на първия, който се превърна във феномен през 2004 г.

Възкресение

Продължението има и официално заглавие - „Страстите Христови: Възкресение“. Самият Мел Гибсън заяви, че това ще бъде филм за трите дни след разпъването на кръст на Исус (когато свърши първата част) до неговото възкресение. Част от действието ще се развива в ада и там ще има също паднали ангели, допълни режисьорът.

Освен това официалното съобщение на „Айкън“ оповести, че в своите роли ще се завърнат Джим Кавийзъл като Христос, Мая Моргенщерн като Дева Мария, Христо Живков като Йоан и Френческо де Вито като Петър.

Самият Христо Живков поясни: „Да, вярно е, че филмът се подготвя. А дали аз ще участвам в него - освен ако не мине още време и ние не остареем, вероятно голяма част от състава ще е същият като в „Страстите Христови“.

В интервю пред „Мила“ Живков бе споделил за Гибсън: „Мел е много специален, най-енергичната фигура и човек, когото познавам. Той е истинска експлозия, заряд. Мел е много даващ човек. Би ти дал, преди да поискаш - дали усмивка, идея...“

Пости

Известен е случаят, че когато снимали първия филм „Страстите Христови“, Христо Живков бил на пости като истински вярващ православен. Докато при католиците, какъвто е Гибсън, няма такава практика. Но Мел, като разбрал от Христо за постенето, взел и се отказал от месото.

„Страстите Хирстови: Възкресение“ трябва да се снима в „Чинечита“ - легендарната филмова студия до Рим. Първият филм бе лично благословен от тогавашния папа Йоан Павел II.

В този първи филм, появил се през 2004 г., в ролята на Пилат Понтийски бе Христо Шопов, но засега няма съобщения дали ще се върне и в продължението.