0

А ко някой е забравил коя е Кари Брадшоу и как изглежда тя в лицето на Сара Джесика Паркър, сега е моментът да си припомни. Вторият сезон на „И просто ей така“, който върви в момента по HBO, отново насочи вниманието към винаги усмихнатата и неземно елегантна актриса, която остаря красиво заедно с героинята си от култовия сериал „Сексът и градът“. Сара така се е сляла с образа на журналистката Кари Брадшоу, която преди 25 години започна с колонка „Сексът и градът“ в списание „Ню Йоркър“, а сега има подкаст и е издала вече няколко книги, че надали някой може да си представи едната без другата.

По-ценното е, че Паркър успява да развие образа през годините така, че и днес не е скучен, овехтял и досаден, както се случва с доста герои в безкрайни продължения на даден ситком.

Рецептата: Кари Брадшоу представлява всяка една жена от поколението на 90-те, към което принадлежи и самата Сара. Тя влага своя личен опит и история в екранната си героиня с неподправено чувство за хумор и самоирония, които спасяват всеки опит за пошлост или лош вкус. Да, това е заслуга основно на сценаристите на сериала, който шества по целия свят от 1998 до 2004 г. и днес винаги може да се намери поредното повторение по някоя телевизия. Но без умението на актрисата да намери точната доза емоции всеки текст е обречен на провал.

Срамежливка

Новият сезон на продължението „И просто ей така“ е повод Сара Джесика Паркър да прави реклама по всякакви начини. Разбира се - модерни, подобно на вече позастарялата й героиня във филма. Така актрисата пълни профила си в Инстаграм с откъси и снимки от новите серии, а също така участва в един от най-известните видеоподкасти на Америка - шоуто на Хауърд Стърн. Там тя припомни може би най-интересния факт от историята си със сериала - тя не се съблича гола и не прави секс пред камера в нито един кадър от 1998 г. до днес. Не защото има някакъв специален морал. Просто я е срам.

Актьорският екип на "И просто ей така"

 Актьорският екип на "И просто ей така"
Gettyimages

Впрочем, който е почитател и е гледал внимателно сезоните на „Сексът и градът“, знае, че това е така. И няма нищо чудно - тази екранна история е така успешна вече трето десетилетие, защото не разказва основно за секс. А за любовта, която четири момичета отиват да търсят в големия страшен град Ню Йорк. И така, 25 години по-късно вече зрелите героини, минали петдесетте, продължават да правят същото. Като разказват на милиони жени по света своите неволи и трепетни мигове, възходи и падения в откриването и запазването на любовта.

Токчета

Сара Джесика Паркър споделя в подкаста още една известна за себе си тайна - не си прави пластични операции. В студиото на шоуто тя влезе със семпли дънки и тениска, едно-единствено бижу и свободно пуснати коси. Посивели, както ги представя и в новия сезон на сериала въпреки разочарованието на множество фенове, които искат да я виждат винаги млада. С много малко грим, но пък с широка усмивка и характерния за Кари лежерен освежаващ стил. Високите токчета бяха единственият лукс, който звездата си позволи във външния си вид. Е, тук може би има малко продуктово позициониране, защото токчетата са запазената марка на мис Брадшоу. Но пък, вярна на своя широко скроен характер, актрисата сподели, че разбира всеки, особено жените, които се подлагат на пластични корекции, щом това ги кара да се чувстват по-добре и по-уверени.

Шеги

Попитана дали се смята за добре изглеждаща, 58-годишната Паркър отговори, че се вижда като “представителна личност”. "Не обичам много да се гледам в огледалото, но смятам, че съм добре", допълни усмихнато тя. Пошегува се, че постоянно си мисли за процедури като ботокс и пита хората дали вече не е твърде късно да си направи нещо подобно. Те пък й отговаряли, че наистина ще се почувства по-добре, ако се опъне. Но засега Сара стои далече от подобни процедури. Смята, че годините не трябва да се манипулират или крият, защото това е признак, че човек е стигнал далеч в живота и трябва да е горд с постижението си. Колко вярно, нали?

Семпла

Извън екранната кожа на Кари Брадшоу Сара Джесика Паркър води доста обикновен и семпъл живот, също за разлика от доста свои колежки. Има само един съпруг, и то от далечната 1997 г. - актьорът Матю Бродерик. Отглеждат заедно трите си деца – синът им Джеймс Уилки, кръстен на дядо си по бащина линия – също доста традиционно, и близначките Марион и Табита (е да, те са родени от сурогатна майка, защото през 2009 г. Сара вече е на 45 години). Сара е еврейка, а Матю - англиканец, но това не им създава никакви проблеми.

Сара Джесика Паркър със семейството си

 Сара Джесика Паркър със семейството си
Gettyimages

Преди да се омъжи, тя е гадже с Робърт Дауни Джуниър, но се разделят заради проблемите му с дрогата. Тя дължи и до днес перфектната си фигура на балетната си кариера като момиче и млада жена. Иначе Сара много прилича на своята Кари - идва в Ню Йорк от Средния запад, с много труд успява да изгради кариера в Манхатън и до днес живее в Гриндиж Вилидж с голямото си семейство. Тя е тази жена, която ни убеждава, че екранните истории наистина се случват в живота. И че винаги можеш да откриеш любовта. А това вече е вдъхновение.