0

П о случай 25-тата годишнина на третия най-касов филм на всички времена - „Титаник“ актрисата Кейт Уинслет и режисьорът Джеймс Камерън разказаха за заснемането на знаменитата кинолента.

Уинслет и Камерън позираха за обща фотосесия преди премиерата на „Аватар: Пътят на водата“, който ще излезе на голям екран на 16 декември. По време на снимките Кейт Уинслет разкри, че вероятно ще изгледа отново „Титаник“ в чест на годишнината, въпреки че не харесва да гледа собствените си филми.

„Е, може би ще изгледам „Титаник“. Искам да кажа, че просто не ми е приятно да гледам себе си на екрана и то не само в този филм“, каза Уинслет за предаването „Добро утро, Америка“.

„Сега съм на 47 години, а тогава когато заснемахме „Титаник“ бях на 21, така че това сякаш се е случило преди половината ми живот“, коментира тя филма, спечелил Оскар, в който участва заедно с Леонардо ди Каприо.

„Невероятно е да си част от продукция, която е пропита с толкова голяма носталгия. Огромна чест е за мен, че зрителите все още харесват филма след толкова години“, добави актрисата, която въпреки номинацията за Оскар за ролята на Роуз, трябваше да се изправи пред редица предизвикателства, за да оцелее в света на шоубизнеса.

„Бях уплашена, когато попаднах в Холивуд. Голяма и страшно място, където всеки трябва да е слаб и да изглежда по определен начин. Бях наясно, че няма да се впиша в тези стереотипи, така че мислех, че никога няма да се приспособя“, признава Уинслет.

Режисьорът Джеймс Камерът пък призна, че Кейт Уинслет изглеждала травмирана след приключването на снимките на „Титаник“.

„Мисля, че Кейт напусна снимачната площадка на „Титаник“ травматизирана от мащаба на продукцията и нейната отговорност в нея“, заяви Камерън пред Radio Times.

„И двамата бяхме нетърпеливи да работим отново заедно в бъдеще, тъй като всеки от нас искаше да разбере какви професионални върхове е достигнал в професионалната си кариера. Кейт ръководи снимачния процес на филма. Ако я бяхте видели, бихте се заклели, че тя продуцира филма“, разкрива още знаменитият режисьор.