0

Т ри часа с най-големите хитове на грандамите на сръбската музика Лепа Брена и Драгана Миркович очакват феновете на 25 ноември в столичната зала „Арена София“ по покана на „Фреш мюзик“.

По време на събитието най-любимото радио „Веселина“ ще отпразнува своя 31-ви рожден ден и ще зарадва присъстващите в залата с много изненади и подаръци, сред които и истински диамант, който медията раздава по традиция на рождените си дни. Организаторите от „Фреш мюзик“ и екипа на най-веселото радио в България - „Веселина“, обещават незабравимо шоу и купон, за който ще се говори дълго. Билети за концерта се продават онлайн в Еpay Go и на касите на Easy Pay в цялата страна.

Девиз

Радио "Веселина" започва излъчване на 15 декември 1992 г. като местна радиостанция в Пловдив и прераства в национална мрежа от станции в големите градове на Южна България и столицата. "Веселина" е една от първите радиостанции, които бележат началото на частното радиоразпръскване в страната. Превръща се в единствената национална мрежа от радиостанции, всяка от които 24 часа в денонощието излъчва самостоятелна програма, подчинена на общ формат, но пречупена през местната специфика на съответното населено място. В началото на 2007 г. медията започва излъчване на единна програма от София, включваща поп хитове, заедно с попфолк и балканска музика. Девизът на радиото е "Най-добрият микс от песни". Очаквайте ексклузивни интервюта и срещи с емблемите на сръбската музика в ефира на радио „Веселина“ и на страниците на вестник „Телеграф“, който е медиен партньор на събитието. Всичко ще бъде достъпно и онлайн на сайтовете radioveselina.bg и telegraph.bg.

Фурор

Фахрета Живойнович, както е истинското име на Лепа Брена, е сред най-обичаните сръбски звезди у нас. Феновете все още си спомнят знаменития й първи концерт на националния стадион „Васил Левски“ на 24 юли 1990 г., когато тя пристигна с хеликоптера на Тодор Живков и предизвика небивал фурор. Родена е на 20 октомври 1960 г. в град Тузла, СР Босна и Херцеговина, Югославия. Тя е 3-то дете в семейството – има по-големи брат Фарук и сестра Факета. Детството й минава в Бръчко. В средното училище тренира баскетбол. Още тогава започва да пее – изпълнява рок хитове по училищните сбирки, бързо става популярна сред съучениците си, печели награда на фестивал още 15-годишна. След гимназията Фахрета отива в Белград и записва специалност „Туризъм“ в Природно-математическия факултет, но бюджетът на родителите й е ограничен и тя решава да започне да пее, за да се издържа. Работи с оркестъра на Саша Попович, който тогава се казва „Лира шоу“.

Представят се по ресторанти и кръчми из цяла Югославия и бързо се прочуват. През същата 1991 година Брена се омъжва за Слободан Живойнович – известен тенисист от Белград. Двамата се запознават на премиерата на нейния филм. Сватбата им на 7 декември 1991 г. предизвиква такъв медиен интерес, че записът се продава на видеокасета. Последното гостуване на Лепа Брена у нас беше през 2017 година.

Кариера

Едва ли има някой на Балканите, който да не е пял, танцувал или плакал на тоталния хит на Драгана Миркович „Плачи земльо“. Драгана е родена в село Касидол, Сърбия, тогава в Югославия, на 18 януари 1968 г. Омъжена е за австрийския бизнесмен от хърватски етнос Антон Биелич. Двамата имат син и дъщеря и живеят във Виена. Притежават сателитния музикален телевизионен канал DM SAT, който започва излъчване през декември 2005 г. (но е под друго име до юни 2006). Като дете Драгана била доста палава. Често се налагало родителите й да я водят при лекаря с някоя контузия. За народната музика я запалва нейният дядо – Драгутин, който свирел на акордеон. Тогава Драгана изобщо не се замисля за кариера в музиката. Пее на различни сбирки и селски празници само защото по-възрастните я карали. Тези нейни изяви обаче докарват в Касидол музикални продуценти от Белград, а по-късно става едно от най-разпознаваемите лица. Последното й гостуване у нас беше преди броени дни, когато тя бе специален гост в София.

Светлана Кабаиванова и Методи Вълчев ще са водещи на концерта

Водещи на грандиозния концерт в Арената ще бъдат обичаните водещи на радио „Веселина“ Светлана Кабаиванова и Методи Вълчев.

Светлана Кабаиванова е родена на 12 май в Пловдив. Историк по образование и с изключително отношение към историите, които разказва в предаването „ВИП зона“. „Не броя годините, прекарани в студиото, а моментите на удовлетворение, които спират дъха!“, казва тя. Винаги търси различните гледна точка и нюанс в интервютата, които прави. Обича семейството си, кучето си и радиото. Ценител е на хубавата храна и пътешествията.

Актьор по душа и по образование. Мъжки чар, свободен дух и неподправено чувство за хумор – това накратко е Методи Вълчев. Обича да се цели нависоко и в десетката като типичен представител на зодия Стрелец, затова винаги е в центъра на купона. „През целия ми съзнателен живот правя това, което харесвам. Общо взето, целият ми съзнателен живот минава и се надявам да продължи под марката „Радио Веселина“. Обичам смислените неща“, споделя той. Удоволствие и привилегия ще бъде за него да го слушате в „Честито“ - всеки вторник, петък и събота.