0

В петък вечер Глория отново показа защо през годините е сочена за примата и кралицата на фолка у нас. Тя изнесе концерт, който спокойно можем да кажем, че може да бъде сложен в учебник за това как се прави истински музикален спектакъл. Близо 4 часа певицата пя абсолютно на живо с бенда на Дани Милев и нито за миг гласът й не трепна или не излезе от тон. 

Магия

Само 15 минути след обявения час плюшените завеси в НДК бяха дръпнати и пред почитателите, които препълниха залата, блесна уникална сцена под формата на диамант. На мултимедията бе прожектирано специално направено за повода минифилмче, в което Глория разказва най-важните неща по пътя си дотук. Веднага след края на видеото примата се появи на сцената в прекрасна сребърна рокля, изработена специално за нея. Публиката изригна и така беше до края, а певицата получи най-големия си подарък - овациите на 4000 души, които й изпяха и „Честит рожден ден“.

С интерес попитахме Глория как се чувства минути преди да стъпи на сцената, а тя бе категорична: „Винаги ги има притеснението и трепета и смятам, че в това е магията и винаги трябва да е така. Не разбирам хората, които не се вълнуват и е станало рутина. Най-хубавото обаче е, че щом направя първата стъпка на сцената, цялото притеснение изчезва“, сподели примата.

@_chalga_music #gloria #koncert #30years #onstage #azis #foryou #fup #viral #bulgaria @Gloria_Bulgaria @Azis ♬ original sound - 🎵

Подкрепа

В празничната вечер тя бе подкрепена освен от дъщеря си Симона и от няколко свои колеги, които е сочила и за близки приятели през годините. Пръв на сцената се появи Кеба, с когото за кратко време направиха две съвместни песни. Вторият гост бе Тони Дачева, с която стартират кариерите си почти по едно и също време. Тяхната дуетна песен „Жените са цветя“ пък се превърна в емблематична за представителките на нежния пол. Ники Славеев подкрепи колежката си по време на фолклорната й програма, а последният гост бе Краля на фолка – Азис. Когато двамата се събраха, залата избухна. Азис не спести похвалите си към Глория и заяви, че за пореден път се е убедил, че е най-добрата. От своя страна певицата се изказа много трогателно за приятелството им и заяви, че това е единственият й колега, когото винаги, като го покани на концерт, се отзовава веднага. Зад кулисите Азис не спря да пее песните на колежката си, а в социалните мрежи пусна  закачлива снимка с нейната торта. Двамата изпълниха „Не сме безгрешни, но сме истински“, като припомниха песента емблема, появила се преди близо 20 години. Именно тогава Глория благодари и на бившия си мъж и баща на Симона - Илия Загоров, който е композитор на едни от най-големите й хитове, сред които и „Не сме безгрешни“. От сцената певицата заяви, че се надява на другия концерт тук да бъде й самият Илия. Тя поздрави сестрата и майката на Загоров, които бяха в залата. На първия ред по традиция седеше и майка й Стефка.

Спектакъл

През целия спектакъл Глория смени 5 тоалета, като всеки бе тематично подбран. Певицата изпълни и припомни златни хитове като "Оставете ме на мира", "За добро или зло", "Ако бях се родила река", "Щастието е магия", "Феникс", "Крепост", "Присъда", "Ако те няма" и др., както и последните си парчета. Примата получи десетки букети и подаръци от почитателите си, като някои от тях бяха изключително креативни и се появиха с тениски с нейния лик и надпис „30 години на сцена“, а други зарадваха любимката си със специално изработени за нея статуетки. На следващия ден Симона показа в кратко видеостори, че целият им хол вкъщи е препълнен от цветя и подаръци. На концерта Глория получи кошница от собствениците на фирма „Пайнер“ - Митко и Мария Димитрови, на които тя благодари специално и заяви: „Без „Пайнер“ аз нямаше да съм Глория. Много е важно някой в началото да повярва в теб“. Кошници с цветя изпратиха и колежките й Галена и Деси Слава.

През цялото време се излъчваха кадри с детски снимки на певицата, такива от минали години, както и фотоси на текстописци и хора, с които Глория е работила през тези три десетилетия.

Следващият голям концерт на Глория - по повод 30 години на сцена, ще бъде на 25 юли в Летен театър "Бунарджика" в Пловдив с Дани Милев бенд, Кеба и Симона.

@st.nedev @Gloria Fen Official @Simona Ilieva Zagoro @Azis #Azis #Gloria #ToniDacheva #SimonaZagorova #Азис #Глория #ТониДачева #Хитове #viral #30yearsonstage #koncert #concert #live #performance #liveshow #liveconcert #Sofia #bulgaria #popfolk #acapella #vocals ♬ original sound - Стоян Недев

Подари си нова песен за празника

Освен прекрасния концерт Глория подари на себе си и на верните си фенове чисто ново парче, което озаглави „Его“. Видеоклипът направи премиера в първата минута на празничния за примата на попфолка 28 юни, а почитателите й веднага коментираха, че това е поредният хит на певицата.

„Когато казах на Мариета Ангелова, че искам темата да е за егото, тя ме попита: „За мъжкото ли?“. Казах й: „Не, за женското“ и тя отговори: „Точно това исках да чуя“. Смятам, че се получи една хубава песен, а публиката има последната дума“, сподели Глория.

Новото попълнение в репертоара на примата е по музика на Fivos Tasapoulos. Аранжиментът е направен от Димитър Петров. За текста певицата работи съвместно с Мариета Ангелова. Записът е реализиран от Калин Димитров. Микс и мастер – Ленко Драганов. За видеоклипа изпълнителката се доверява за пореден път на режисьора Людмил Иларионов.

Внучка й я изненада с торта

Един от най-умилителните моменти по време на спектакъла в НДК бе появата на сцената на внучката на Глория - малката Галина, която носи нейното име. Сладураната бе пременена в красива рокля в бяло и лилаво, с панделки на главата. С широка усмивка тя изненада звездната си баба с огромна торта на сцената. Всъщност сладкото изкушение, което е с лика на Глория, бе поръчано от Симона и майка й изобщо не подозираше, че и по този начин ще бъде почетен рожденият й ден. Малката Гали пък показа, че няма никакви притеснения от сцената, а напротив, харесва й да пее и да е под светлината на прожекторите, което само по себе си говори, че в семейството се задава четвърто поколение певица.

Припомняме ви, че само няколко дни преди концерта Гали отново събра всички коментари върху себе си, след като майка й Симона публикува видео от репетиционен процес, където Глория и внучка й танцуват.

Поетеса й посвети стих

Поетесата Катя Кирянова трогна Глория с изненадващ подарък за творческия й юбилей - посвети й стихотворение, което носи заглавието „Като магия“.

КАТО МАГИЯ
На Глория

На любовта ми завидяха,
с отровна лава я заляха.
Талантът ми не пощадиха,
с обидни думи нараниха.
Греховни мисли ме заливат,
със страсти огнени се сливат,
а в мене песен оживява
и нови сили тя ми дава.
С песента сме неразделни
и във празник и във делник!
Много ОБИЧ ТЯ МИ ДАВА
и Живота продължава….
Ех, ти моя песен родна,
нежна, звучна, благородна!
Силна си като Магия,
Ти си мойта ОРИСИЯ!!!