0

П реди седмица Парис Хилтън съобщи в социалните мрежи, че е изпълнила голямата си мечта и е станала майка. Бебето е момченце и е поредното от серията звездни бебета, които са износени от сурогатна майка. Новата мода набира все по-голяма популярност сред знаменитостите. Методът е почти напълно безопасен за здравето на фактическите майка и баща.

Цената

Клиниката, в която се раждат повечето звездни бебета, се намира в предградието на Лос Анджелис Санта Моника. Интересно е, че звездите държат сурогатните майки да живеят наблизо и да са им под ръка. Фамилиарното отношение обаче свършва дотук, тъй като звездите се интересуват най-вече от здравето на плода. Цената на целия процес от началото до края възлиза на 140-160 хиляди долара, като в тази сума са включени консултации и наблюдение през цялата бременост. Сурогатните майки на звездите получават твърд хонорар от 50 хил. долара, който се изплаща на равни месечни вноски.

Майката получава допълнителни средства за пълноценна храна. Клиниката отпуска и допълнителни суми за транспорт и дрехи. Има опция майката да получи 10% бонус, ако това е втора сурогатна бременност. Клиниката за асистирана репродукция в Санта Моника предлага каталог със снимки и лични данни на кандидатките за сурогатни майки. Изискванията към тях са да са постоянно пребиваващи в САЩ, да не са осъждани и да са физически здрави. Ако кандидатката е одобрена, тя се подлага на щателна проверка, която включва лично посещение в дома, където ще живее по време на бремеността.

Списъкът

41-годишната Парис Хилтън съобщи, че е започнала опити да забременее още по времето на пандемията от коронавирус, но в крайна сметка е избрала да заложи на сурогатна майка, която да износи детето й.

Музикантът Ник Джонас и актрисата Приянка Чопра също станаха родители по този начин. Те потвърдиха раждането на бебето и помолиха в Инстаграм почитателите си да им спестят по-нататъшното любопитство.

Звездата от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър и съпругът й Матю Бродерик станаха родители на близначки, износени от сурогатна майка. Паркър буквално разцъфна и едва дочака момичетата да проходят и започна да обикаля света с тях. За последно тя се похвали, че е завела дъщерите си в Сицилия.

След две тежки бременности, по време на които износи дъщерите си Норт и Сейнт, риалити звездата Ким Кардашиян реши да се довери на сурогатна майка за третото и четвъртото дете - Чикаго и Псалм. Кардашиян коментира, че е искала отново да бъде бременна, но при второто раждане е развила състояние, известно като placenta accreta. При него плацентата се закрепва прекалено навътре в организма на майката и рисковете от аборт са много големи. Затова докторите посъветвали Ким да не рискува.

Модният дизайнер и телевизионен водещ Тан Транс също се похвали, че той и партньорът му са станали родители на сурогатно бебе. Две деца от сурогатна майка има и певецът Елтън Джон.

Ангажименти

Серия от премеждия се е стоварила на главата на актрисата Никол Кидман. Тя е износила един син от съпруга си, кънтри звездата Кийт Ърбан, но когато решили да имат второ дете, дошли и проблемите. „Здравословното ми състояние приличаше на влакче на ужасите с кризи, резки подобрения и влошавания. Тогава осъзнах риска и се доверих на сурогатна майка”, коментира Кидман.

Синът на звездата от „Ангелите на Чарли” Луси Лиу също е износен от сурогатна майка. „Постоянно имах ангажименти. Не можех да смогна и изобщо не можех да си представя кога ще имам време да бъда бременна”, коментира Лиу в интервю за „Пийпъл”. Тя гордо позира в леглото с малкия Рокуел Лойд Лиу.

Амбър Хърд признава, че е искала да има дете, но бременността и раждането да бъдат по нейните правила и условия. Хърд добави, че не се е колебала да избере сурогатното майчинство като модерна и безопасна процедура.

Звездата от „Как се запознах с майка ти?” Нийл Патрик Харис стана родител на близнаци заедно с партньора си Дейвид Буртка.

Манекенката Тайра Банкс била готова да жертва перфектната си фигура, за да стане майка, но опитите й да зачене удряли на камък. „В един момент просто си повтарях, че не е честно да бъда по-малко жена от всички останали. Можех да продължа с опитите за ин витро, но почувствах, че тялото ми няма да издържи. Яйцеклетките ми ставаха все по-малко и шансът да имам мое собствено бебе стана нищожен”, коментира манекенката.

Звездата от „Стар Трек” Антъни Рап се похвали, че е станал баща на сурогатно бебе в последните дни на 2022 г. Той и годеникът му Кен са станали родители на момченце, което кръстиха Рай Ларсон.

През март 2021 г. Алек Болдуин и съпругата му Хилария хвърлиха в смут светските репортери с официалното изявление, че са станали родители на дъщеря. Объркването дойде от факта, че само няколко месеца преди това събитие, през септември 2020 г., Хилария роди сина им Едуардо Лукас. Впоследствие двойката уточни, че малката Мария Лусия е износена от сурогатна майка, докато Хилария е била бременна.

Бащата на „Междузвездни войни” Джордж Лукас и жена му Хобсън също станаха родители на сурагатно бебе. Лукас има още три големи деца, които са осиновени.

Родител на две сурогатни бебета стана и Рики Мартин.

В по-далечното минало баща на три деца, износени от сурогатна майка, стана и покойният Майкъл Джексън.