0

К ольо Гилъна ще празнува 60 години с весел концерт на открито на 12 юни.

Три емблематични банди - КГБ, „Ревю“ и „Уикеда“, ще разтърсят летния клуб „Строежа“ (над стадион „Юнак“) на 12 юни на открито за юбилея на своя приятел и колега. Зрелищното събитие ще продължи над 3 часа, в които феновете ще видят и чуят КГБ (Кольо Гилъна Бенд) точно 10 години след последното им свирене на клубна сцена.

Контрол

„Не съм празнувал 25, не съм празнувал и 2 х 25, но 60 е друга бира - баш е време за купон! На тези години може и да е за последно!“, смее се Кольо Гилъна, който кани всичките си фенове на рожден ден, и то какъв! Начало на празничната вечер под наслов „60 години Кольо Гилъна“ ще дадат музикантите от „Уикеда“ с едни от най-обичаните от феновете песни като „А ние с Боби двамата пием кафе“, „Уиски с фъстъци“, „Сканархия“, “Любовна песен“, „Мариана“ и много други.

Гилъна празнува 60 г. юбилей

 Гилъна празнува 60 г. юбилей
Личен архив

Веднага след тях на сцената ще стъпят и „Ревю“, за да поканят гостите „Под шарената сянка“ и заедно да пеят и танцуват с „Ала-бала“, „Директор на водопад“, „Чичо“, „Закуска“ и още много знакови парчета. От Кольо Гилъна и КГБ също може да се очаква само най-доброто, на което са способни, а именно (без)ценното им творчество, събрано в албума Swing time. А това означава безкомпромисни хитове като „Безделник“, „Белият шлифер“, „Всичко коз“, „Розов кадилак“ и още много, много песни за купон.

Пънк-рок-суинг групата начело с Кольо Гилъна няма да пропусне да изпълни и някои от най-ефектните парчета на „Контрол“ с оригинално вокално звучене и нови аранжименти.

Билетите за концерта „60 години Кольо Гилъна“ на 12 юни вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg и техните партньори. Цената на първите 100 билета е 25 лв., след това ще се продават по 30 лв., а на самата дата и на място билетите ще са по 35 лв.

Среща

Кольо Гилъна е от хората, които са се срещали с Робърт де Ниро на живо по време на гостуването му в София. Преди няколко години той разказа за „Телеграф“: „Срещал съм се още и с Майкъл Медсън, и с Джон Траволта. Те снимаха един филм тук - „Сезон за убиване“, и аз отидох на снимачната площадка и се снимах с тях. След това ми трябваха седмици, за да осъзная и асимилирам какво съм видял. Защото това са едни от най-големите холивудски имена.

Уникални актьори са. Робърт де Ниро е разкошен. Не отказва на никого автограф, не отказва на никого снимка. Един тих и кротък човечец, който, като стъпи на снимачната площадка, става звяр изведнъж. Нещо се преобразява в него и той започва да гледа с един такъв поглед, неговия си поглед. Уникално преживяване“.