0

Х итовият сериал на Investigation Discovery - “Смъртоносна слава“, се завърна на малкия екран с изцяло нов и интригуващ сезон на 15 март.

В епизодите се изследват по-шокиращи истински истории, криещи се зад възхода, падението и убийството на някои от най-обещаващите звезди на Холивуд. Адвокатът по наказателни дела Сара Азари отново влезе в ролята си, за да предостави експертен коментар по всеки случай.

„Телеграф“ успя да разговаря с нея и да разбере повече за работата й по “Смъртоносна слава“ и кои от случаите са я оставили безмълвна.

- Сара, хитовият сериал на Investigation Discovery “Смъртоносна слава“ се завърна на малкия екран с нов сезон. Бихте ли ни разказали малко повече за случаите, по които работихте?

- Вторият сезон е страхотен, очарователен. Оставя повече въпроси, отколкото отговори. Състои се от 8 епизода, всеки от които е невероятно разнообразен. Лично аз смятам, че това е и една от причините този сезон да бъде много успешен. Имаме всичко от Джеймс Браун и това дали е починал от сърдечен удар, или е бил убит. Имаме хип-хоп иконата Jam Master Jay. И въпросът е защо никой от хората, които са видели, че е бил застрелян, не е отишъл да каже какво е видял и най-важното - кой го е убил. А също и акцентът в този епизод подчертава какво е усещането за слава - един ден си огромна легенда, а на следващия ден може да си обикновен наркодилър например. Разглеждаме как телевизионните звезди също имат живот в реалността, извън камерите. Не е нужно да си голямо име в Холивуд. Всички онези камери, които ви следват постоянно и навсякъде и показват почти всеки аспект от вашия живот, са много опасни. Превръщат го в риалити, но не само него, а и хората около него. Например децата на актьорите - тя, без да иска, е станала известна, но в крайна сметка бе въвлечена в улична банда и убита. Просто е невероятно как всички епизоди са толкова различни. И, както знаете, за мен беше изключително приятно да работя по тези случаи, защото се подготвях много и правех проучвания преди снимки. Всичко беше ново за мен, дори респектиращо.

- Лесно ли ви беше да предоставите експертен коментар за истинските истории на холивудските звезди, които имат фенове по цял свят?

- Беше лесно, да, защото аз съм адвокат по наказателни дела в Лос Анджелис. Имам много известни клиенти и разбирам тънкостите и нюансите, с които се сблъскват знаменитостите, защото законът важи за тях, както и за всеки друг. Те са различни по отношение на това как живеят живота си, кои неща са важни за тях и затова трябва да възприема много по-холистичен подход. Когато представлявам човек със статут на звезда, аз имам много добро разбиране за ситуацията.

- Знаехте ли повечето от имената на звездите и техните истории, преди да работите по случаите им?

- Някои ги познавах - като Джеймс Браун, но други като Блейк Лейбел не ги знаех.

- За вас кой беше най-интересният случай?

- Ще бъда честна с вас - във всеки един случай имаше по нещо интересно по различен начин. Мисля, че това, което ме притесни, беше случаят на Блейк Лейбел и начинът, по който е убит. Напълно разбирам мъжете, които убиват жените заради изневяра и всякакви други проблеми. Но начинът, по който той я убива, е изключително брутален и ужасен и наистина ме притесни. Погледнато от друга перспектива обаче, случаят, който най-много ме натъжи, беше този на Jam Master Jay това как той е бил невероятен талант и легенда един ден, а на следващия толкова бързо се е превърнал в наркодилър.

- Какво е първото нещо, което търсите в един случай?

- Първо се опитвам да опозная моя клиент. Наистина трябва да знам кого представлявам в съда. Дали ми казва истината? Какво го мотивира да наруши закона - дали умишлено или не. Колкото повече знам за тях, толкова по-добре мога да разбера ситуацията. След това поглеждам през перспективата на разследването, какви доказателства имат.