0

Л егендарната рок група Aerosmith отложи цели шест концерта от прощалното си турне поради нараняване на гласните струни на Стивън Тайлър. Драмата с фронтмена на групата се случи на концерта миналата събота в Лонг Айлънд, Ню Йорк, съобщава Асошиейтед прес.

„С натежало сърце съобщавам, че получих строги лекарски предписания да не пея през следващите тридесет дни“, написа 75-годишният ветеран Тайлър на личната си страница в Instagram. „Повредих си гласните струни по време на концерта в събота, което доведе до кръвоизлив. Ще трябва да отложим няколко дати, за да можем да се върнем и да ви дадем това, което заслужавате."

Здравословно

Емблематичната банда стартира своето прощално турне Peace Out на 2 септември от Wells Fargo Center във Филаделфия, САЩ. Според съобщението в социалните медии новите дати са 29 януари в Детройт, 14 февруари в Чикаго, 17 февруари във Вашингтон, 21 февруари в Торонто, 26 февруари в PNC Arena и 29 февруари в Кливланд.

През май 2022 г. групата отложи концерт в Лас Вегас, когато Тайлър си оперира крака, а болката го накара да посегне към алкохола. „Както много от вас знаят, нашият любим брат Стивън е работил върху своята трезвеност в продължение на много години“, сподели групата в изявление тогава. „След операция на крака, за да се подготви за етапа и необходимостта от управление на болката по време на процеса, той наскоро получи рецидив и доброволно влезе в програма за лечение, за да се концентрира върху здравето и възстановяването си“, разясниха проблема в детайли.