0

А ктьорът Адам Пиърсън, който страда от неврофиброматоза, иска да помогне на хората да научат повече за това заболяване. В последния си филм Пиърсън играе мъж със въпросното заболяване. 

Британската звезда, на 39 години, има неврофиброматоза тип 1 (NF1) - генетично заболяване, което причинява тумори, които най-често са доброкачествени.

Пиърсън, който направи актьорския си дебют във филма „Под кожата“/” Under the Skin” през 2013 г., заяви: „Има два начина да изгубиш анонимността си в обществото - или да станеш известен, или да страдаш от тежко заболяване, което те обезобразява.“ 

Адам Пиърсън играе заедно със Себастиан Стан от Marvel в драмата ”Different Man”, разказваща за актьор с NF1, който се подлага на медицинско изпитание, което успешно премахва туморите на лицето му. 

Създаден от A24, филмът изследва социалните норми и самоувереността и се надява да създаде платформа за открити и честни разговори. 

Стан, който играе главната роля на Едуард във филма, използва протези, за да имитира симптомите на неврофиброматозата. Той излиза на публични места в образа си, за да види как ще реагират хората. 

GettyImages

Стан казва, че „няма нищо по-смущаващо или изолиращо от това преживяване.” 

„Частта с разпознаването е подобна на концепцията, че си обществена собственост, точно както е да си различен, да си инвалид или обезобразен. Чувстваш промяната на енергията и усещаш дискомфорта“, разказва актьорът.  

Актьорът, който играе Доналд Тръмп в предстоящия филм „Стажантът“, посочва, че това го е накарало да се замисли колко фокусирано е обществото върху външния вид. 

Той казва, че често полагаме огромни усилия да подобрим живота си с надеждата, че „нещо ще се промени отвътре“.  

Било е трудно да се получи финансиране за филма  ”Different Man”, написан от Аарон Шимберг, докато Стан не се е включил, предава Sky News. 

42-годишният американски актьор иска да използва платформата, която има, за да хвърли светлина върху важни истории.  

„С напредването на възрастта със сигурност чувствам по-голяма отговорност за това в какъв проект се включвам и мисля, че едно от тези неща е да намирам проекти, които чувствам, че  задават важни и въпроси“, казва той.

*Източник: Vesti.bg