0

- Петър, в момента вие сте в Италия, над какво работите?

- В края на миналата година получих предложение от най-големия фешън хъб в Италия да работя с тях като артист, модел и инфлуенсър в предстоящи колаборации с едни от най-големите модни къщи и марки в света. За мен това ново начинание е сбъдната мечта и съм безкрайно развълнуван, че вече получих първата си покана от самия Филип Плейн не само да бъда специален гост на най-новото му модно шоу в Милано този февруари, но и да работим съвместно в предстоящи колаборации и общи проекти. 

- Как се запознахте с ловеца на таланти Лоренца Кастелани, която реално ви покани в Италия? 

- Както обичам да казвам - случайни срещи няма. Срещнах Лоренца на модно събитие в Пловдив миналата година, където нейният екип и аз бяхме поканени като гости. Още тогава разбрах, че съм на правилното място в точното време. Само след няколко месеца получих предложение от нея и екипа й в Милано за партньорство. Артистът в моите очи носи изключително голяма отговорност за това какъв пример дава в обществото. В днешно време не е важно само какво създава, но и как го създава, в каква среда, как представя себе, как се изразява, как изглежда и какви послания стоят зад това. Да имам възможност да се докосна до меката на модата за мен е не само огромен личен успех, но и голяма стъпка и пробив за България. Да, както е важно какъв си отвътре и какво казваш, така е важно и какъв си отвън и как го поднасяш на хората. Това говори за дисциплината, любовта и грижите, които полагаш за самия себе себе си и е неизменна част от мисията ми на творец - да бъда естет във всяко отношение. 

- Вие сте един от най-добрите дубльори на анимационни филми в България, като дори сте озвучавали всички роли в една лента. Кога разбрахте, че имате талант за това?

- Още от дете съм актьор. Не защото в семейството ми има професионалисти в областта, а защото съм отгледан с много любов, в свят, от който приказките са неизменна част. В свят, в който всички мечти са възможни. Скоро навършвам 25 години и си давам сметка, че досега съм взимал много трудни решения, сред които следването ми на висше образование в Лондон, завръщането ми в България, участието в шоуто за таланти и всички творчески проекти, които сам съм инициирал, благодарение на които днес съм, където съм. Аз следвам интуицията си и й вярвам безрезервно. Знам, че това е моят път и въпреки всички трудности и предизвикателства, които някой ден с радост бих разказал в автобиографията си, продължавам напред без капка колебание. 

- Каква беше 2022 година за вас?

- Изминалата година за мен беше скоростно влакче, което ме разходи от сбъдването на най-смелите ми мечти, до изправянето пред най-големите ми страхове и в личен, и в професионален план. Въпреки всичко продължавам да съм тук, вярвам все повече в себе си и мисията си и с още по-голямо вдъхновение продължавам напред! Благодарен съм на съдбата, че не спира да изпраща птиченца на рамото ми, които със сладка песен да ме отведат към следващото вълнуващо приключение, което животът ми е подготвил.

- Кое беше най-голямото предизвикателство в дублирането на кинохита на „Дисни“ - “Снежанка и седемте джуджета”?

- През декември имах удоволствието да сбъдна детската ми мечта и да дублирам една от най-любимите ми класики, благодарение на които открих и развих таланта си да правя гласове - „Снежанка и седемте джуджета”. За 85-ата годишнина на първия пълнометражен анимационен филм, в специално издание, дублирах и изпях всички роли в няколко последователни прожекции в Киноцентъра в Бояна. Безкрайно благодарен съм на „Дисни“ и „Филм Фордж“, които снимаха в Ню Бояна през изминалата година, и за възможността да се срещна с тях на българска земя. Специални гости на галапремиерата бяха американският посланик в България - Н.П. Херо Мустафа, представители на „Дисни“ и фондация „Америка за България“. Най-голямото предизвикателство беше, разбира се, да запея с гласа на Снежанка, който репетирам повече от 2 години всеки ден. Щастлив и удовлетворен съм, че стигнах до момент, в който вече мога да запечатам незабравимата класика през призмата на моя глас, с което да не спирам да напомням на себе си и на всеки, който я гледа, че няма невъзможни неща. 

- Какво мечтаете да ви се случи през настоящата 2023 г.?

- Мечтая вдъхновението и удовлетворението, които изпитвам от сбъдването на мечтите ми, да става все по-голямо. Мечтая любовта в сърцето ми да достига до всеки, който се докосва до мен и до това, което създавам, и с това да допринасям максимално за по-добър свят. Всеки от нас има светла и тъмна страна и само когато опознаем и приемем и двете си фази за еднакво важни и необходими, ще можем да постигнем най-доброто, на което сме способни.