0

Д и Си Студиос (DC Studios) намериха своето момиче от стомана. 

Мили Алкок, която изигра младата Ренира Таргариен в първия сезон на „Домът на дракона“ на HBO, ще играе Супергърл в новата вселена на DC, оглавявана от Джеймс Гън и Питър Сафран.

Тя ще бъде хедлайнер на предстоящия игрален филм „Supergirl: Woman of Tomorrow“, базиран на комиксите на DC със същото име от Том Кинг и Билкис Ивли.

Стана ясно кога излиза втория сезон на “Домът на дракона“

Този проект обаче все още няма режисьор и Ана Ногейра („Дневниците на вампира“) беше наета да напише сценария през ноември.

Гън, който потвърди кастинга на Алкок, не е заявил кога Алкок ще дебютира като супергерой. Но фактът, че новината, че Алкок е получила ролята, се разпространи месеци преди Гън да започне да снима „Супермен: Наследството“, предполага, че Супергърл може първо да се появи заедно с криптонския си братовчед, преди да започне собствената си история.

Родената в Австралия Алкок започва актьорската си кариера като тийнейджър в австралийската телевизия, преди да бъде избрана за пробивната си роля в предисторията на HBO „Игра на тронове“. Алкок спечели широко признание за представянето си като принцеса на Таргариен в първите пет епизода на шоуто, преди да отстъпи ролята на Ема Д’Арси, след като сериалът скочи напред във времето с 10 години.

Алкок ще бъде в добра компания, тъй като Супергърл, известна още като Кара Зор-Ел, беше играна няколко пъти само през последните години, включително от Мелиса Бенойст в сериала на CBS и CW „Супергърл “ (който продължи шест сезона) и от Саша Кале в игралния филм от 2023 г. „Светкавицата“, един от последните филми в предишната итерация на кинематографичната вселена на DC.

Гън обаче даде ясно да се разбере, че иска ново начало с новия DCU.

В серията комикси „Woman of Tomorrow“ от 2022 г., вместо да избяга от планетата Криптон като дете, преди да е избухнала (като братовчед й Кал-Ел), Кара израства, наблюдавайки унищожението на родната си планета, докато навърши 14 години, когато пристига на земята. Това прави героя „много по-твърд“, обясни Гън през 2023 г., когато представи първите 10 заглавия в новия списък на DCU. „Тя не е точно Супермомичето, което сме свикнали да виждаме“, каза той.