0

Е ма Д’Арси, станала популярна с ролята си на Ренира Таргариен в „Домът на дракона“, влезе в списъка с „Мъже на годината“ за 2022 г. на списание GQ.

Д’Арси, която се определя като небинарна и използва местоименията they/them, е призната от екипа на списанието тъкмо заради работата си по спинофа на „Игра на тронове“.

Д’Арси се появи в четири от десетте епизоди на първия сезон като възрастната Ренира Таргариен, първородно дете на крал Визерис и негова наследница за трона.

Позитивните си отзиви от критици и публика „Домът на Дракона“ дължи точно на актрисата, въплътила принцеса Ренира, отбелязват от списанието.

Д’Арси си дели престижната титла с още 16 души в списъка, сред които има и цис жени (от цисджендър – човек, при когото биологичният пол и половата идентичност се припокриват – бел. ред.)

„Този месец отбелязваме най-добрите и ярки таланти от културата, спорта и развлекателния бизнес“, анонсират от изданието.

Изборът на Д’Арси за Мъж на годината не се дължи единствено на небинарната ѝ идентичност.

В миналото популярни личности като Дженифър Лопес, Мила Кунис, Риана, рапърката Меган Дъ Сталиън и други са се появявали на корицата на списанието за ежегодното издание „Мъж на годината“. Първaтa е Дженифър Анистън през 2005 г.

Тази година не прави изключение и сред „мъжете на годината“ са включително Шарън Хоргън, създателка на сериала „Bad Sisters“ (Лоши сестри), и Шийла Атим („Жената воин“, „Подземната железница“).