0

- Ив, за вестник „Телеграф“ е удоволствие да има възможността да разговаря с вас. Готова ли е принцеса Ренис Таргариен за хаоса, който предстои в епизод 4?

- (смее се) Мисля, че е напълно готова, дори може би тя е единственият човек, който е готов. Всъщност всички останали създават хаоса, а тя е единственият човек, който може да оцелее в него. Мисля, че е голяма късметлийка да бъде женена за Морската змия. Ето например погледнете как се справя на кораба. Може да има ураган и вятър да духа, и вълните да мятат съда по водата, но тя остава непоклатима и без усилие удържа равновесието си. Тя е грациозна като лебед. В първи сезон върху една от страниците на сценария имаше бележка „Ренис – вечно готината“ и, да ви кажа, според мен това е едно идеално описание на героинята.

- Епизод 4 е много динамичен. Каква беше първата ви реакция, когато прочетохте сценария за този епизод?

- Бях буквално опустошена (смее се). Бях много тъжна, казах на останалите от екипа, че съм играла много герои, които са имали такъв край. Това е част от процеса. Не съм се замисляла, честно казано, преди, но този път беше много тъжно. Мисля, че се корени в чувството как светът ще продължи. Все пак има епизод 5 и епизод 6. А после идват и епизод 7 и 8. Чувството, че може повече да не си в играта, е много гадно. Мисля, че тя като героиня обаче не е тъжна изобщо. Тя става все по-силна и се откъсва в хаоса, както Екатерина ме попита, който завладява всичко. Тя знае, че има карма и я следва. И така ще бъде и занапред. Има един момент с Мейлис на жизнеспособност в тяхната връзка, знаят, че просто трябва да свършат работата.
Мисля, че тя е спокойна, знае, че трябва да я пусне, което е облекчаващо. Много облекчаващо.

MAX

- Ако се върнем по-назад в образа на Ренис – тя е тази, която не стана кралица. Но ако изборът беше друг, може би Вестерос можеше да бъде по-добро място. Мисля, че тя най-добре щеше да се справи да властва, ако я сравняваме с останалите. Как виждате вие сама нещата?

- Напълно съм съгласна с вас (смее се). Всичко, което казахте, е така. Проблемите във Вестерос започнаха, когато не избраха най-добрия човек да свърши работата. И то просто защото тя е жена. Паралелите с различни други места напомнят на същото. Когато започнахме да работим по сериала, Сара – една от продуцентките, и един от сценаристите ми казаха, че моята героиня много прилича на Хилари Клинтън (смее се). Със сигурност Вестерос щеше да бъде много по-различно място. По-добро! Нямаше да има хаос, защото никой нямаше да иска да се изправи срещу нея.

- В един сериал, в който Смъртта е един от главните отрицателни образи... Лесно е да имаш епична и значима смърт като тази на Ренис. Как подходихте към този момент?

- Нейната смърт е много важна, смислена, инвестирам много в нея. Наистина искам да й дам тежестта и времето, нещо като фокус върху емоциите. Бях на задната част на тази барка, която е симулираният дракон... докато не пресъздадем каскадьорска бойна сцена, толкова физическа, че стигнахме до момента – нейния последен момент – беше предпоследният кадър от целия сериал, целия сезон, последното заснето нещо.
Моментът на нейното падане назад трябваше да бъде определен много точно и аз се чувствах доста емоционално по това време, бях много уморена от цялата комбинация от неща. Чувствах се тъжно, защото това беше последната ми сцена, но изобщо не можех да мисля за това, защото с екипа просто трябваше да се съсредоточим върху правилното извършване на движението, защото беше сложно и важно.
Много е трудно да пресъздадеш нечия смърт – никой не знае как е, можеш само да си представиш как трябва да бъде.

Това, което мога да ви кажа, че за нея беше абсолютно усещане за мир и освобождаване и че движението беше физическо отпускане и беше също духовно и емоционално отпускане, невероятно облекчение. В продължение на два сезона тя просто беше държала всичко и всички и в този момент тя просто ги пусна всички да си отидат.

Ренис-вечно готината

 Ренис-вечно готината
MAX

- Някои казват, че приличате много на героинята, която изпълнявате. Вие така ли смятате? Фабиън Франкъл, който изпълнява ролята на сър Кристън Коул, сподели преди време, че хората постоянно го свързат с героя и дори го тормозят в социалните мрежи.

- Аз не съм в социалните мрежи и живея доста спокоен живот. Честно казано, нямам такива проблеми като Кристън. Ако някой ме разпознае на улицата, винаги е много приятно. Както ви казах, не се ровя в интернет за мнения, но знам, че тя е герой, който се харесва на публиката. Аз винаги уважавам какво мислят и чувстват другите хора. Тя за мен е една прекрасна дама. Приятно ми е да бъда асоциирана с нея. Бих искала да бъда толкова готина, колкото е тя. Толкова интелигентна и достъпна. Тя е толкова уникално човешко създание, наистина е на едно ниво над другите. Тя притежава страхотна сила, много е отворена към всички и към света.

MAX

- Ако Ренис беше кралица, какво решение би взела в предстоящата война?

На дракона

 На дракона
MAX

- (смее се) Не знам дали щеше да се стигне изобщо до война, ако тя беше на тази позиция. Нямаше да позволи нещата да стигнат толкова далеч. Честно казано, тя според мен е единственият трезвомислещ възрастен, който е останал във Вестерос. Корлис, разбира се, също, въпреки че във втория сезон той има да разчиства сметки със своето минало. Тя подкрепя всички. Ренис всъщност прави всичко, на което е способна, но с по-малко опит.

HBO подновява сериала за трети сезон

Оригиналният HBO драматичен сериал „Домът на дракона“ е подновен за трети сезон.
Базиран на романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дома Таргариен.
Във втори сезон се завърнаха актьорите Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкъл, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Сред допълнителните завръщащи се актьори са Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фия Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.
Сред новите за сериалa лица са: Абубакар Салим, Гейл Ранкин, Фреди Фокс, Гуейн Хайтауър, Саймън Ръсел Бийл в ролята на сър Саймън Стронг, Клинтън Либърти в ролята на Адам от Хъл, Джейми Кенна в ролята на сър Алфред Брум, Киран Бю в ролята на Хю, Том Бенет в ролята на Улф, Том Тейлър в ролята на лорд Креган Старк и Винсънт Реган в ролята на сър Рикард Торн.
Джордж Р. Р. Мартин е създател и ексклузивен продуцент на сериала, а Райън Кондал е косъздател и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти са Сара Хес, Алън Тейлър, Мелиса Бърнстейн, Кевин де ла Ной, Лони Перистър, Винс Джерардис. „Домът на дракона“ е адаптация на HBO по книгата на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“.

*Използвани са въпроси на други медии.