0

А ктрисата, която играе Снежанка - Рейчъл Зеглър, заяви, че нейната версия на любимия анимационен герой ще бъде различна от предишните, особенно от класическия филм на Дисни от 1937 г.

По думите на Зеглър новия филм е „друга версия на Снежанка, където тя оцеля васлед снежна буря, която се е случила, когато е била бебе“, каза актрисата пред Variety.

Тя обясни, че „кралят и кралицата са решили да я кръстят Снежанка, за да ѝ напомнят за нейната издръжливост“.

Анимационната класика на Дисни е вдъхновена от германската приказка от 1812 г. на Братя Грим, която описва кралица, която ражда дъщеря „с кожа, бяла като сняг, устни, червени като кръв, и коса, черна като абанос, и тя е наречена Снежанка".

Зеглер, чийто баща е колумбиец, се сблъска с негативна реакция, откакто беше избрана да изиграе Снежанка през 2021 г.  Младата актриса с умиление си спомняла как е гледала чернокожата актриса Бренди да играе Пепеляшка във филма от 1997 г. 

Феновете бяха разочаровани и разгневени от коментарите на Зеглър във връзка със Снежанка. Тя бе посочила, че анимационния филм е направен преди 85 години и следователно бил остарял, що се отнасяло до идеите жените да имат власт и за какво е подходяща една жена.

По думите ѝ в нейните очи Снежанка не се нуждае от принц, който да я спаси. В тази връзка романтиката щяла да е част от новия филм, но няма да е в центра.

Филмиът излиза в кината на 21 март 2025 г.