0

Б лизначките на Ути Бъчваров – Ружа и Далия, ще го учат да работи с таблет, разкри самият той пред „Телеграф“. В понеделник любимият кулинар ще изпрати дъщерите си в първия им учебен ден. „Досега устисках да не пипат електронни устройства, но вече няма как и те ще ме учат как се работи с тях“, призна готвачът.

Амбиции

Момичетата са готови с всичко необходимо за първия учебен ден. Те ще учат в Първо училище в центъра на София. „Предварително са им дали едни стихчета да научат, но не са на известни автори. Малко се запъват, не им се удава много запомнянето на текстове, но то и при баща им беше така едно време. Нямам амбиции да ги правя вундеркинди, затова и няма да ги записвам на допълнителни уроци по математика. Смятам, че училището дава една добра база. Ако не е така, ще си го кажа“, споделя Ути. На 16 септември ще му е един от малкото свободни дни. „Ще дойда до София, за да ги целуна и изпратя на училище, а само до края на месеца се очертава да навъртя едно 10 хиляди километра с моя пътуващ кулинарен театър“, призна той.

Шарен кебап

Само преди броени дни Бъчваров направи фурор в Силистра със своя тиган от стар парен локомотив. „Готвих шарен кебап - най-вкусното мезе за пухкавия силистренски хляб. 100 кг свинско месо сложих, по 50 кг лук и моркови и целина, свинска мас, масло, олио, кимионче, червено и черно пиперче. Учениците от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" ми помогнаха със зеленчуците и раздаването на 700-те порции. 23 читалища бяха подготвили уникални кулинарни шедьоври. Една баба ме почерпи с баница със сирене, полята с маджун от диня, който се прави само в този район. А кметът обеща за догодина по-големи маси, че тези се огънаха от 300-те ястия“, разказа още Ути. Предстоящите му спирки са в Стара Загора, където ще учи родители и деца на здравословно хранене, днес ще прави 50-килограмови кюфтета на барбекю за празника на картофа в Самоков, а утре ще готви с трюфели в Угърчин.