0

А ктрисата Албена Колева брани в съда колегата си Камен Донев. Тя бе призована на разпит като негов свидетел на заседание в Софийския районен съд по делото за обида, което директорът на Народния театър Васил Василев заведе след тв интервю на актьора, в което го нарече „мижитурка“, „човечец“ и „нечитав човек“.

Чалга

Дъщерята на Тодор Колев отговаря 30 минути на въпроси пред съдебния състав, като започна с факта, че е на първата ни сцена от 2010 г. „Никога до този момент не са излизали неща от кухнята, Василев дойде и започнаха неразбориите“, заяви актрисата. Тя разказа, че конфликтът между Донев и Василев започнал от преди това, когато той е бил директор на Плевенския театър. Пловдивската трупа е имала желание да гостува в Плевен със спектакъла на Камен Донев „За народното творчество“, но Васил Василев е казал, че няма свободни дати. Малко след това поканил на гастрол трупата с друго представление - „Дебелянов и ангелите“. След спектакъла в заведение казал на колегите, че Камен Донев не може да напълни залата и че докато е директор, няма да допусне неговите „чалгаджийски постановки“. „Това е абсурдно, защото Камен Донев напълни зала „Арена“ в София, много пъти зала 1 на НДК, ако съберем общия брой на зрителите му, ще мине над 3 милиона“, коментира пред „Телеграф“ Албена Колева, след като излезе от съдебната зала.

Мижитурка

Другите свидетели на Камен Донев ще бъдат разпитани на следващото заседание на 11 октомври. От страна на директора сега свидетелски показания даде актьорът Деян Ангелов, който заяви, че е от 2012 г. на щат в трупата и е в добри отношения с всички колеги. Разпитани бяха още съпругата на Васил Василев - Надя и главният секретар на Народния театър Красимира Стефова. Василева заяви, че са гледали интервюто на Камен Донев, докато са закусвали заедно с двете си деца - на 2 и на 8 г. Родителите не са могли да обяснят защо актьорът нарича баща им "мижитурка". На заседанието се разбра още, че bTV не може да предостави запис от интервюто, тъй като пазят видеата до три месеца след излъчването, а този срок е изтекъл, и помолиха да се използва линкът от техния сайт. Адвокатът на Василев поиска водещата Диана Любенова, пред която Донев дава интервюто, да бъде призована като свидетел, но съдът не одобри тази молба.