0

Л ъчезарната актриса Албена Михова отпразнува рождения си ден на сцената в Казанлък, а след това духна свещичките вместо на торта на кюнефе. „През свободното си време обичам да ходя на вилата с кучето“, допълва самата тя.

Със сина й и кучето

 Със сина й и кучето
Фейсбук

Пожелание

Не за първи път актрисата Албена празнува личния си празник сред колеги и почитатели на сцената. Тази година усмихнатата звезда посрещна рождения си ден, играейки хитовата комедийна постановка „Луди за връзване“. Колегите й в този спектакъл, сред които са Кирил Ефремов, Стела Ганчева, Деляна Хаджиянкова, Борислав Захариев, й направили изненада. „Колегите ме зарадваха с красив букет, аз ги почерпих. Беше много весело, самият спектакъл мина много добре заради празника. Нямаше хора, които да си тръгват по време на изявата ни, ръкопляскаха, смятам, че им е харесало“, споделя Михова. Спектакълът сам по себе си е по-различен, интересен и новаторски. „Интересното беше, че вместо торта получих нещо по-различно, след като отидохме на ресторант след представлението ни. Поднесоха ми кюнефе със свещички и беше много готино. Преди да ги духна, си пожелах здраве, защото няма по-важно от него“, разкрива русокосата актриса. „Получих още няколко букета и малки подаръчета от близките си приятели, но все пак по това време бях на турне. Най-важното е, че всеки ме зачете по някакъв начин. Аз не държа на тези неща, но всеки жест, направен за мен, го приех с голяма радост“, допълва тя. 

Подаръци

Албена не е от този тип хора, които си правят  равносметка за живота относно падения и издигания, а напротив. Тя сподели, че гледа да се забавлява, да се смее и да се наслади на този ден, защото това си е нейният празник. „Има много смях с колегите, когато пътуваме за някъде, а и по принцип винаги ни е забавно. Обикновено винаги съм на работа в този ден, затова гледам да му се наслаждавам и да грабя с пълни шепи от живота. Няма нищо лошо да си на работа на рождения си ден според мен, защото понякога приятелите ти са на работа и нямат възможност да празнуват с теб, а на мен това ми е достатъчно, защото обичам работата си и хората в нея и около нея“, сподели Албена. След представлението тя получила стотици покани за приятелство от публиката и много честитки в социалните мрежи. 

Двор

В момента актрисата споделя, че няма нов проект, над който да работи. „Аз не съм толкова алчна за спектакли, дори съм ги намалила, за да ми остава малко повече свободно време. Преуморих се след премиерата си на „Шаферки завинаги“ и имах нужда от малка пауза. Въпреки че всеки ден играя. Но човек трябва да почива, когато имаме турнета, времето стига само да играем и да спим. Още не мога да си отдъхна и от рождения си ден“, споделя тя.

Любимият й двор с цветята 

 Любимият й двор с цветята 
Фейсбук

„Обичам да засаждам цветя през свободното си време, когато ми остане такова. Обожавам да прекарвам време на вилата заедно с кученцето ми. Там в двора има доста работа и ме чака мен, но аз се наслаждавам да го поддържам. Обичам да си садя цветя. Случва се и през 6 месеца да ходя и тогава определено има доста работа по двора. С кучето се занимавам всеки ден, разходки по няколко пъти, но и това ми е много приятно“, разкрива актрисата. Надява се през лятото да има малко повече свободно време, което да прекара на вилата си, за да може да се види с приятелите си там. „Нямам резервирана почивка никъде, но много искам да посетя Тоскана. Харесва ми тази дестинация и бих се радвала да я разгледам. Много се надявам тази година да ми остане по-свободно време и да изпълня тази си мечта“, допълва Албена. 

Играе от изискана майка до чистачка

В ролята на чистачка в "Провинциални анекдоти"

 В ролята на чистачка в "Провинциални анекдоти"
Фейсбук

Михова споделя, че обича всяка роля, която е изиграла, защото всяка сама по себе си е различна и носи различна емоция и игра. „Абсолютно крайна съм, в „Криворазбраната цивилизация“ играя мама Златева, в „Провинциални анекдоти“ играя чистачка. Много са любопитни за мен, аз държа на разнообразието“, споделя самата тя. Михова допълни, че няма проблем да влиза във всякакви роли и не би отказала никаква. „Сега в „Шаферки завинаги“ сменям по 4 тоалета и, честно казано, това е нещо ново за мен. Доста е трудоемко, интересно е, на хората им харесва, но опредено е изморително“, допълва блондинката. „Не бих подстригала или боядисала косата си, защото вече сме толкова модерни. Има най-различни перуки, които са толкова достоверни. От киното са ме питали дали ще си боядисам косата, а аз им отвърнах, защо да го правя, като може да ми сложат каквато поискат перука, прическа и т.н. и мога да бъда с червена, синя и всякаква коса. Все пак работя и в киното, не мога да си го позволя“, казва тя. 

Почитателите й могат да я гледат в много постановки. „Имам няколко външни спектакли „Изневери повече“, „Адски клюки“ и „За първи път“. Играя в „Политическо сатирично кабаре“ в Сатиричния театър, „Криворазбрана цивилизация“, „Шаферки завинаги“ (само жени сме в него), много любопитно и определено е интересно на публиката, „Луди за вързване“, „Провинциални анекдоти“ и „Сама жена“, споделя Албена.

В постановката Луди за връзване

 В постановката Луди за връзване
Фейсбук