0

А ктрисата Ан Хечи не е била фатална доза наркотици в кръвта си по време на автомобилната катастрофа през август, в която загина, сочат данните от аутопсията й.

Според доклада на съдебен лекар-следовател на окръг Лос Анджелис Хечи е дала положителна проба за бензоилекгонин, кокаин, фентанил и канабиноиди. Тя обаче не е била „надрусана“ по време на инцидента.

Съдебният лекар обясни, че бензоилекгонинът е неактивен метаболит на кокаина, което показва, че тя го е използвала в миналото, но не и в деня на инцидента. Същото се каза и за наличието на канабиноиди (марихуана), открити в тялото й.

Що се отнася до открития фентанил, в доклада се посочва, че наркотикът е бил приложен на Хечи, за да облекчи болката й, след като вече е била приета в болницата.

Съдебният лекар постанови, че смъртта на Хечи е случайна и причинена от вдишване и термични наранявания, като фрактурата на гръдната й кост, причинена от травма с тъп предмет, също е допринесла.

Фрактурите на гръдната кост често са резултат от удар на гърдите на шофьора във волана. Съдебният лекар също изчисли, че Хечи е била блокирана в колата си за около 30 минути, преди спасителите успеят да я измъкнат от горящия автомобил.

По тази причина тя е получила изгаряния от втора степен на 12 процента от тялото си, включително дясната страна на лицето/шията, дясното рамо, лявата горна част на гърдите и горните й крайници.

Фаталната катастрофа стана на 6 август в Лос Анджелис. Носителката на награда „Еми“ изпадна в мозъчна смърт и беше обявена за мъртва на 15 август.