0

П лакат на Деми Ловато, облечена в БДСМ стил и лежаща на легло с форма на разпятие, беше за забранен, защото обиждал християните, съобщи BBC.

Заглавието на новия албум на певицата намеквал за псувни, а изображението му било свързвано сексуалността със свещен символ, установи рекламният надзор на Обединеното кралство.

Polydor Records заявиха, че това е произведение на изкуството, предназначено да популяризира албума, и не смята, че е обидно.

Плакатът обаче беше премахнат след четири дни.

Службата за рекламни стандарти (ASA) заяви, че е получила оплаквания, свързани с „изображението на г-жа Ловато, обвързана в облекло в стил БДСМ, докато лежи на матрак, оформен като разпятие“.

Певицата беше "в поза със завързани крака, което напомняше на Христос на кръста", добавят от службата,

Плакатът щял "вероятно да се разглежда като свързващ сексуалността със свещения символ на разпятието и разпъването на кръста". Това вероятно ще причини сериозно оскърбление на християните, каза той.

Осмият албум на Деми Ловато, издаден през август 2022 г., документира нейното сложно пътуване през пристрастяването към алкохол и наркотици, проблеми с психичното здраве, лечение и възстановяване.

Тя започна да го пише след доброволен престой в рехабилитация през декември 2021 г. и каза пред BBC: „Вече не пускам поп музика. Това е рок албум.“

ASA също получила оплаквания, че плакатът, рекламиращ албума на Деми Ловато, е бил безотговорно поставен там, където децата могат да го видят.

Той беше поставен на шест места в Лондон, преди да бъде свален.