0

Н ай-екзотичният и обичан Ангел на Чарли Луси Лиу си призна по време на шоу на живо, че се срамува от миналото си.

Звездата е наложила пълна забрана на шестгодишния си син Рокуел да гледа филми с нейно участие. Лиу заяви, че изобщо не се гордее, че хората я помнят като жената, която раздава шутове, юмруци и изобщо убива и причинява болка. 

Екзотичната актриса призова за намаляване на насилието във филмите и за ограничаване на времето пред телевизорите за подрастващите.

Лиу бе гост за премиерата на продукцията „Гневът на боговете”, където играе главна роля. 

Триото

Лиу почти изключи вероятността да се събере отново с Камерън Диас и Дрю Баримор за поредното продължение на хита „Ангелите на Чарли”.

От другите две актриси само Дрю Баримор обяви готовност за снимки. Камерън Диас обяви край на кариерата си и заяви, че е повече от доволна да се разхожда анонимна и негримирана сред хората.

„Дори не знаех, че вече не се снима. Тя завинаги ще е в сърцето ми”, заяви Лиу по отношение решението на Диас.

В края на изявата си тя отново повтори, че най-големият й страх е свързан с това как Рокуел ще я възприеме като майка, когато открие, че е екшън звезда.

„Много се надявам да го науча да различава кое е истинско и кое фалшиво, когато дойде времето да се сблъска с професията на мама. А това време няма как да не дойде рано или късно.”

Кариера

Лиу за първи път изгрява на малкия екран в ролята на Линг Ву в телевизионния сериал „Али Макбийл” (1998-2002).

Тя влиза в образа на Алекс Мънди в два филма за ангелите на Чарли (2000 и 2003) и играе Джоан Уотсън в криминално модерна версия на историята за Шерлок Холмс и д-р Уотсън.

Запомнящо се е нейното участие в „Разплата”, където раздава щедро юмруци и куршуми.

Лиу играе и в класическата творба на Куентин Тарантино „Убий Бил”, където отново си партнира с Камерън Диас.

Лиу признава по-късно, че за подрастващите със сигурност е било стресиращо насилието и реките от кръв във филма.