0

Disney продължава да превръща анимации в игрални филми. След "Цар Лъв" и "Млаката русалка" се е ред и на "Моана". Новината съобщи Дуейн Джонсън от Хавай.

В анимацията Скалата озвучи полу-бога Мауи.

Филмът описва историята на млада жена (озвучена от Аули'и Кравальо), която се бунтува срещу изолирания характер на своята островна общност и приема съдбата си на авантюрист, помагайки на разрешите огромен проблем в процеса.

Джонсън отново ще играе Мауи, все още не знаем кой ще поеме ролята на Моана, тъй като Кравальо е продуцент в новата версия.

В своето обръщение Джонсън каза: „Дълбоко съм смирен и изпълнен с благодарност, че пренасям красивата история на „Моана“ на големия екран. Тази история е моята култура и тази история е емблематична за благодатта и воинската сила на нашия народ. Нося тази култура с гордост върху кожата си и в душата си и тази възможност веднъж в живота да се събера отново с Мауи, вдъхновена от маната и духа на моя покоен дядо, върховния вожд Питър Майвия, е дълбока за мен. Искам да благодаря на моите партньори в Disney за силния им ангажимент към това специално начинание, защото няма по-добър свят за нас да почетем историята на нашите хора, нашата страст и нашата цел, отколкото чрез царството на музиката и танца, които са в сърцевината на това кои сме ние като полинезийци.“