0

И спанският цигулар Ара Маликян излиза за първи път на сцената на Античния театър на 3 септември като част от световното си турне.

Седем дни по-късно, на 10 септември, на същото място ще се изяви още една голяма звезда – Майкъл Болтън.

Разказвач 

Арменец по произход, испанец по паспорт и музикант от световна величина, разказващ с цигулката си музиката на най-различни народи, традиции и жанрове. Аудиторията му от български фенове расте все повече и повече след всяка среща с този изумителен музикант, харизматичен артист и разказвач. Музиката, с която цигуларят тръгва да обикаля света този път, е посветена на сина му и връщането към въображението на детството. „Това турне е резултат от това да гледам как синът ми расте, резултат е от моето израстване до него, това са всички звуци и мелодии, които се опитват да оформят онова, което съм почувствал и са ме вдъхновили от него и от живота чрез него. Това е срещата с детето, което не бих могъл да бъда и бих мечтал да бъда. Това е почит към онези същества, които са свободни като птици”, споделя Ара. В новото си музикално пътешествия Ара Маликян е придружен от верни приятели – прочути испански музиканти от кубински произход. Отново джаз пианистът Иван (Мелон) Люис, трикратно номиниран за Латино Грами, басистът и композитор Иван Руис Мачадо и Георвис Пико Милано – барабанист с повече от 26 години присъствие на световната класическа и джаз сцена.

Култура 

Световноизвестният американски изпълнител Майкъл Болтън гостува с концерт на Античния театър в Пловдив на 10 септември. Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.  Майкъл Болтън е певец и композитор, носител на множество награди „Грами",  номиниран за „Еми" изпълнител, продал повече от 65 милиона албума по целия свят, който продължава да изнася концерти и да радва публиката. За повече от 50 години в развлекателната индустрия Майкъл Болтън е създал 9 студийни албума, класирани в топ 10, с 9 номер 1 сингъла.