0

К остенурките нинджа са изправени пред най-голямото предизвикателство, за което сме чували, и този път насреща им е цяла армия от зли мутанти.

Това се случва в премиерния анимационен кинохит „Костенурките нинджа: Пълен хаос“. Истинска армия от мутанти тръгва по петите на Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело. Четиримата се оказват нагазили в проблеми, далеч надхвърлящи възможностите им.

Тийн

Идеята на кинохита е, че всеки може да създаде безпорядък, но за да сътвориш истински хаос, ти трябват тийнейджъри. Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело се впускат в най-вихреното им и бомбастично приключение до момента, в който костенурките отприщват мутантска вакханалия в невиждани размери.

Костенурките нинджа са готови за екшън.

 Костенурките нинджа са готови за екшън.
ПАРАМАУНТ/ФОРУМ ФИЛМ

Филмът ще ни срещне с четиримата братя, преди да са се превърнали в любимите герои, които всички познаваме. След като в продължение на години се крият от човешкия свят в каналите на Ню Йорк, удивителните костенурки искат да бъдат приети като най-обикновени тийнейджъри и трябва да спечелят сърцата на нюйоркчани чрез героичните си действия. Новата им приятелка Ейприл О‘Нийл им помага да се справят с мистериозен престъпен синдикат. Останалото си е както го знаем и има доста пица.

„Костенурките нинджа: Пълен хаос“ върви премиерно по кината и също на 4DX формат.

Милиони

Направата на този анимационен хит е струвала $70 млн. според американската преса. Рап звездата Айс Кюб се съгласява да озвучава (и на практика да играе) големия злодей Суперфлай (Супермуха) по две причина – първата е, че му харесва името, а втората е, че той и синът му са големи фенове на поредицата и са изгледали всички филми досега. В една от сцените Суперфай цитира песента на Айс Ти 6 N the Morning. Айс Кюб казва, че много се забавлявал с това, когато трябвало да си прави закачка с хита на колегата рапър.

За разлика от приетото за нормална практика при анимационни филми за „Костенурките нинджа: Пълен хаос“ актьорите записвали озвучаването на ролите си заедно по групи, а не независимо един от друг. Една записваща сесия е включвала до седем актьори. Това е дало възможност и за доста импровизации, като повечето са останали, казват от студията. Продуцентът и актьор Сет Роугън, който е основната движеща сила на проекта, казва: „За всяка сесия събирахме хората на едно място. Наистина дадохме всичко от себе си и се обърнахме назад, към началото на поредицата, за да се опитаме да уловим онази енергия за импровизиране, която получаваш, когато много хора са на едно и също място по едно и също време“.

Ейприл ОНийл им помага да се изправят срещу мистериозен престъпен синдикат от мутанти.

 Ейприл ОНийл им помага да се изправят срещу мистериозен престъпен синдикат от мутанти.
ПАРАМАУНТ/ФОРУМ ФИЛМ

Сред филмите, които са вдъхновили стила на бойните сцени, са „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ (2018), „Полицейска история“ (1985) с Джеки Чан и „Сблъсък в Бронкс“ (1995). Сценаристът и актьор Джеф Роу е искал и получил специално разрешение от Джеки Чан, за да може да го имитира в някои от сцените.

За първи път в поредицата гласове на четиримата костенурки нинджа дават тийнейджъри, непознати за широката публика. Но докато се чака окончателната направа на филма, някои от тях излизат от тази възраст.

Това е първият игрален филм за костенурките нинджа, в който четиримата герои са с ленти за ръце и крака в цвета на маските им и имат катарами с инициалите си на коланите, точно както бе в оригиналния анимационен сериал от 1987-1996 г.