0

А сдис Ран, известна у нас и като Ледената кралица ,признава, че е влюбена в природата на България. През зимата обича да кара ски на зимните ни курорти, а през лятото да се наслаждава на плажовете по Южното ни Черноморие. Когато е у нас, което се случва много често, обича да ходи на Витоша и до езерото край Панчарево. Намира тези места за много енергийни. Така отмаря и се разтоварва от цялото напрежение през деня.

Сняг

Красавицата, родена в земята на леда и снеговете, пристига в страната ни преди 15 години заедно с тогавашния си съпруг - футболната звезда Гардар Гунлаугсон. Въпреки че в началото не била много щастлива от този факт, днес България е любимото й място на Земята. „Имала съм възможност да пътувам по толкова много места по света и да живея къде ли не, но тук ми харесва най-много. Имам свой собствен апартамент на „Оборище“, който стопанисвам от много отдавна и където винаги се връщам“, разказа пред „Телеграф“ исландката. Дори апартаментът в центъра на София на красавицата е с гледка към Витоша, признава тя. Съчетанието от хубаво време, планина, море и мили, отворени хора се превръща в магнит за нея.

Това, което много й допада, са късите разстояния. „В България всичко е на 2-3 часа разстояние най- много и може да си на морето, а само след няколко часа с кола вече да си на ски“, обяснява тя.

Макар и да носи гордо псевдонима си Ледена кралица, Асдис има топла кръв и обожава морето. Тази година е решила да прекара летните месеци на Българското Черноморие с коктейли на плажа и добра компания. „Обичам много морската храна“, споделя тя.

Признава, че когато има ангажимент, свързан със снимки, дали за филм, реклама или списание - денят й е наистина натоварен плътно, буквално до вечерта. Много често става дума за снимки, заради които трябва да сменя по няколко държави за седмица. Но когато остане напълно свободна, обича да мързелува: „Харесва ми много да се разхождам из малките улици на София, да откривам нови и нови неща тук. Харесва ми да се наслаждавам на културата и на цветовете на София. Много често се събираме с приятели, правим си барбекю и е наистина забавно“ - споделя Асдис.

Хеликоптер

Лети с хеликоптер. „Аз съм професионален пилот на хеликоптер, това е моята суперсила“, с усмивка казва Асдис Ран.

В моментите, когато остава сама, обича да рисува. Зад гърба си има много картини. Повечето са абстрактни, харесва й да използва акрилни бои.

Освен трите си деца, отглежда две котки. Преди години си купува от България един мъжки шотландски клепоух котарак, който обаче се чувствал самотен в новия си дом в Исландия, заради което блондинката му намерила приятелка от норвежка порода.

Кани всички в родината си Исландия. Според нея това е място, което поне веднъж в живота си човек трябва да посети. „Задължително посетете някой от онези топли минерални басейни, пълно е с такива, има много интересни вулкани. Според мен там са най-добрата риба и уникално агнешко. Екзотична природа и луди викинги не са за пропускане!“.

У нас го играе любовница

Красавицата със сини очи влиза в роля на секси любовница в международна кинопродукция, снимана у нас, и това е първата й главна роля. „Любовница съм на един богат човек и наемам килър, за да убие жена му и с надеждата, че той ще се ожени за мен. Ако всичко върви добре и по план, другата година се надявам вече филмът да бъде готов и да можем да го гледаме“, обяснява Асдис, запленена от работния си процес. Филмът се снима на английски език от международен екип, а режисьор е италианецът Лоренцо Фаченда. Действието се развива в голям европейски град, а снимките са в София. Целият април исландката остана в България именно заради това. Снимките ще продължат през юни.

Грижи се за трите си деца

Най-любимото време на Асдис Ран е това, прекарано с децата й Робърт, Хектор и Виктория.

Последните години русокосата красавица прекарва доста време в Исландия заради тях. „По време на ковид моят син, който вече е тийнейджър на 17, беше диагностициран с рак на белия дроб вследствие на ваксините. Това за мен беше най-тежкото и трудно време. За щастие той е жив след отстраняване на половината от белия му дроб и множество усложнения, през които преминахме всички заедно. Правя каквото мога за децата си, те са всичко за мен и винаги са били най-важното нещо за мен, моята опора. Затова много ценя времето, прекарано с тях вкъщи. Просто да се излежаваме и да гледаме някой филм например“, обяснява Ледената кралица.

През лятото косата й става бяла

Русият цвят на косата е запазена марка за Асдис Ран.

Натурално светлорусата коса изисква специални грижи. Самата тя е забелязала, че когато е лято и има много слънце, нейното русо става почти бяло – платинено, и съвсем естествено без боя, като в „Игра на тронове“. И обратно, през зимните месеци косата й става по-златиста.

Признава си, че е суетна, но не чак толкова, че за нея да е най-важно мнението на хората. „Не съм обсебена от външния си вид, както забелязвам, че много български жени правят“, разсъждава исландката.

Старае се да се храни здравословно. Много често ходи на апаратен масаж срещу целулита на кожата. Не яде храни в пакетчета и като цяло ограничава вредните храни и напитки. „Не искам да си налагам крайни забрани само за да изглеждам по начин, който другите очакват от мен. Наслаждавам се на живота. Това е начинът, по който изглеждам сега. Здрава съм, имам три деца и изобщо не ме интересува колко точно ме харесват другите хора, пазя енергията си за семейството ми“, отсича тя.